Donald Slingerland unitdirecteur Expertisecentrum Schenk- en Erfbelasting bij de directie Particulieren van de Belastingdienst

Donald Slingerland wordt per 1 november 2022 benoemd tot unitdirecteur Expertisecentrum Schenk- en Erfbelasting bij de directie Particulieren van de Belastingdienst.

De directie Particulieren is verantwoordelijk voor de fiscale behandeling van twaalf miljoen belastingplichtigen, buitenlandse belastingplichtigen (burgers en ondernemingen), grensarbeiders en geprivilegieerden; ambassades, consulaten en internationale organisaties, hun werknemers en hun gezinsleden, en gepensioneerden. Bij het dragen van die verantwoordelijkheid zijn de inkomensheffing niet-winst en de schenk- en erfbelasting de belangrijkste middelen in relatie tot burgers. In relatie tot de in het buitenland gevestigde belastingplichtige ondernemingen is de toenemende internationalisering van het bedrijfsleven en de vertaling daarvan naar de fiscale behandeling een stevige uitdaging voor de directie Particulieren. De directie Particulieren is ook verantwoordelijk voor de aansturing van Belastingdienst Caribisch Nederland.

Tot de directie Particulieren behoort het Expertisecentrum Schenk- en Erfbelasting (S&E). S&E is het expertisecentrum van de Belastingdienst waarbinnen de kennis, uitvoering en handhaving van de wet- en regelgeving voor schenk- en erfbelasting is geborgd. Samen met zijn collega unitdirecteur geeft Donald leiding aan de kantoren Eindhoven, Rotterdam en Zwolle. Onder hun leiding wordt er gewerkt aan het behalen van de resultaten, vanuit het jaarcontract en het jaarplan van de directie particulieren, waar het Expertisecentrum Schenk- en Erfbelasting verantwoordelijk voor is.

Heleen Bisschoff-Moonen, directeur Particulieren: "Ik ben heel blij met de benoeming van Donald op deze functie en ben ervan overtuigd dat hij met zijn gedrevenheid en passie het MT van de directie Particulieren zal blijven versterken. Donald heeft al laten zien dat hij oog heeft voor de uitdagingen binnen het werkveld van Schenk- en Erfbelasting. Hij heeft een duidelijk doel voor ogen, zoekt de samenwerking op en weet samen met zijn collega's mooie resultaten te bereiken."

Donald: "Met veel plezier en enthousiasme zet ik mij in voor de directie Particulieren en het Expertisecentrum Schenk- en Erfbelasting. Ik kijk ernaar uit dit ook de komende jaren voort te kunnen zetten. Er zijn voldoende uitdagingen om met het MT S&E en alle collega's in Eindhoven, Rotterdam en Zwolle aan te gaan. Wij bereiken gezamenlijk mooie resultaten en werken als één S&E aan de doorontwikkeling van het Expertisecentrum."

D.W.C. (Donald) Slingerland MSc RA vervult de functie van unitdirecteur Expertisecentrum Schenk- en Erfbelasting reeds sinds oktober 2020 (detachering). Vanaf september 2006 heeft hij verschillende functies binnen de Belastingdienst vervuld. Donald studeerde accountancy aan de Nyenrode Business Universiteit.

De vacature is zoals gebruikelijk breed open gesteld, hoewel de organisatie al een geschikte kandidaat op het oog had. Na een zorgvuldige procedure is deze het ook geworden.