Maarten van den Bosch afdelingsmanager Bedrijfsvoering bij Instituut Mijnbouw Groningen

Maarten van den Bosch wordt per 28 november 2022 benoemd tot Afdelingsmanager Bedrijfsvoering bij het Instituut Mijnbouw Groningen.

Het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) is het zelfstandig bestuursorgaan dat schade als gevolg van gaswinning in het Groningenveld en de gasopslag Norg afhandelt. Te denken valt aan de fysieke schade aan woningen en infrastructurele of waterbouwkundige werken, immateriële schade en waardedaling van woningen.

Verder is het IMG verantwoordelijk voor het herstel van acuut onveilige situaties ten gevolge van de gaswinning in Groningen of de gasopslag in Norg. Hoewel IMG als organisatie al ruim vier jaar bestaat is de (nieuwe) afdeling Bedrijfsvoering in korte tijd een inhaalslag aan het maken om partner in business te worden. Daarnaast zorgt de afdeling Bedrijfsvoering voor de doorvertaling naar de organisatie ontwikkeling binnen IMG en verdere ontwikkeling van IMG op onder andere de disciplines van Finance & Control, Personeel & Organisatie, Inkoop/Contract, Interne Controle en Administratieve Organisatie, Facilitaire zaken en algemene ondersteuning.

Hans Houdijk, Algemeen directeur IMG: “Maarten brengt veel kennis en ervaring mee die het IMG kan helpen bij het steeds beter vervullen van zijn taak. Een professionele afdeling Bedrijfsvoering vormt daarbij een belangrijke randvoorwaarde.”

Maarten van den Bosch: “Ik ben erg onder de indruk van de resultaten die het IMG afgelopen jaren bereikt heeft. Ik zie er naar uit om met mijn team er voor te zorgen dat de rest van de organisatie, die het echte contact met de aardbevingsslachtoffers heeft, optimaal kan werken!”

Maarten van den Bosch is sinds 2019 manager Bedrijfsvoering en Publiekszaken, Gemeenten Noardeast-Fryslân & Dantumadiel en was daarvoor in diverse (verander)managementrollen binnen, maar ook buiten, het bedrijfsvoeringsdomein werkzaam bij onder andere de gemeente Zwolle en de ING. Maarten heeft Bedrijfseconomie gestudeerd in Tilburg en twee masters afgerond aan de TIAS/NIMBAS Business School.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en ministerie van Justitie en Veiligheid. Vacatures die Bureau ABD faciliteert worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren.