Thieu Coffeng kwartiermaker en beoogd directeur Mens & Organisatie bij EZK en LNV

Thieu Coffeng wordt met ingang van 1 februari 2023 kwartiermaker en beoogd directeur Mens & Organisatie bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

De nieuwe directie Mens & Organisatie (M&O) is van essentieel belang voor het goed functioneren van de beide ministeries. De directie M&O draagt bij aan de missies van EZK en LNV. Dit doet M&O door de benodigde onder­steuning en facili­teiten op het gebied van Personeel & Organisatie, Project- en Programmamanagement en Management- en Projectondersteuning goed te organi­seren. M&O heeft een EZK- en LNV-concernbrede, kader­stellende, regisserende en adviserende rol, èn een operationele rol voor beide kern­departementen. Dit gebeurt steeds vaker in samenwerking met een aantal rijksbrede Shared Service Organisaties (SSO’s).

De huidige directie Bedrijfsvoering zal per 1 januari 2023 opgesplitst worden in twee nieuwe directies. De directie Informatievoorziening en de directie Mens & Organisatie. Dit onder voorbehoud van een positief advies van de medezeggenschap.

Gerdine Keijzer-Baldé, waarnemend secretaris-generaal van EZK: “Met Thieu Coffeng krijgen wij een sympathieke en zeer ervaren directeur die ervan houdt om aan organisaties te bouwen. Dat heeft hij al meerdere keren gedaan en met veel succes. Precies wat wij nodig hebben: er moet gebouwd worden aan een nieuwe directie Mens & Organisatie. En deze directie moet onze ministeries helpen in onze organisatieontwikkeling en het ambtelijk vakmanschap dat nodig is om de grote maatschappelijke transities aan te kunnen.”

Thieu: “Ik vind het mooi om als kwartiermaker en beoogd directeur leiding te geven aan de ontwikkeling van de directie M&O en bij te dragen aan de ontwikkeling van twee departementen met complexe maatschappelijke opgaven. Mensen zijn het kapitaal van de organisatie om deze opgaven te realiseren. Met elkaar een organisatie neerzetten waar mensen graag voor werken en zich kunnen ontwikkelen vind ik een prachtige uitdaging. De veelzijdigheid van de directie, met P&O, de POOL en Bureau Managementondersteuning, spreekt mij aan. Ik kijk uit naar de samenwerking met de medewerkers van de directie en de beide departementen!"

Mr. M.E. (Thieu) Coffeng is sinds 2018 directeur van het agentschap Huurcommissie van het ministerie van BZK. Daarvoor werkte hij onder andere als (top)manager bij het NFI, het Bureau Financieel Toezicht en de afdeling Internationale Rechtshulp in Strafzaken van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Thieu is een ervaren manager/bestuurder en heeft zich in zijn functies altijd (mede)gericht op organisatieontwikkeling.

Thieu studeerde Rechten aan de Universiteit van Leiden.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.