Leontine Weesing afdelingshoofd Advisering, Cultuur en Wetenschap bij OCW

Leontine Weesing wordt per 1 januari 2023 hoofd van de afdeling Advisering, Cultuur en Wetenschap bij de directie Wetgeving en Juridische Zaken van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

De directie WJZ draagt vanuit juridisch perspectief bij aan het bereiken van de maatschappelijke opgaven van het ministerie, onder andere door het schrijven van wetgeving en door juridische advisering. Leontine wordt als afdelingshoofd ACW verantwoordelijk voor een deel van de wetgeving van OCW en voor de juridische advisering op een groot aantal uiteenlopende terreinen.

Alfred Roos (waarnemend directeur Wetgeving en Juridische Zaken): "Ik ben bijzonder verguld met de komst van Leontine naar ons ministerie. Met haar komst is ons MT weer voltallig en krijgen we er een schat aan juridische ervaring bij. Haar ervaring, kennis, daadkracht en energie stellen ons in staat op volle sterkte verder te gaan. Daarnaast geeft het ons MT opnieuw ruimte voor langetermijninitiatieven."

Leontine Weesing: Ik kijk er erg naar uit om bij de directie WJZ aan de slag te gaan. De afgelopen jaren heb ik regelmatig met deze directie te maken gehad in het kader van de advisering over regelgeving van OCW en die ervaringen waren altijd goed. De onderwerpen waar dit departement zich mee bezig houdt, zijn van groot belang en actueel, zo blijkt maar weer uit de recente discussie over de Mediawet. De combinatie van wetgeving en juridisch advies die mijn nieuwe functie behelst, spreekt mij ook zeer aan gelet op mijn loopbaan tot nu toe."

L.H.M. (Leontine) Weesing werkt sinds 2010 bij de Raad van State. Zij begon daar als wetgevingsjurist en sinds 2017 werkt ze als sectorhoofd sector I bij de directie Advisering. Daarvoor werkte zij als consultant bij Kinobi BV, als juridisch specialist bij de Kiesraad en als wetgevingsjurist bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Leontine studeerde Nederlands recht aan de Vrije Universiteit Amsterdam, voltooide daarna de opleiding tot wetgevingsjurist aan de aan de Academie voor Wetgeving, heeft een Bachelor en Master Politicologie aan de Universiteit Leiden en rondde onlangs een promotie af aan de University of East Anglia in Groot-Brittanniƫ.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en het ministerie van OCW. Vacatures die Bureau ABD faciliteert worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren.