Yvette Lammers MT-lid Energiemarkt bij EZK

Yvette Lammers is benoemd als MT-lid bij de directie Energiemarkt van het directoraat-generaal Klimaat en Energie bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Zij start per 1 november 2022.

In de rol van MT lid Energiemarkt is Yvette verantwoordelijk voor het cluster EU & Internationaal en het cluster Netbeheer.

Yvette is afgestudeerd in Internationaal en Europees recht en Economische geschiedenis aan de Universiteit Leiden en werkt sinds 2006 bij de Rijksoverheid. Yvette heeft ruime ervaring met Europese trajecten en werkt sinds ruim twee jaar als clusterleider Netbeheer bij de directie Energiemarkt.

Michel Heijdra, Directeur Energiemarkt: “MT Energiemarkt is enorm blij met de benoeming van Yvette als MT lid; Yvette brengt een schat van ervaring binnen op de EZK terreinen, nationaal en internationaal; dit combineert ze met veel enthousiasme, bevlogenheid en betrokkenheid; zij is een waardevolle aanvulling aan het MT en heeft haar sporen de afgelopen jaren al ruim bewezen op het brede terrein van het netbeheer.”

Yvette Lammers heeft ontzettend veel zin om in haar nieuwe functie aan de slag te gaan: “De energietransitie is een belangrijke en complexe uitdaging, waar ik graag mijn steentje aan bijdraag, in goede samenwerking met alle betrokken partijen. Deze functie biedt mij een uitgelezen kans mij weer met Europese en internationale trajecten bezig te houden. Ik kijk er naar uit om verder samen te werken met de collega’s bij de directie Energiemarkt, die ik heb leren kennen als gedreven, enthousiaste mensen met veel kennis en als hele fijne collega’s die omkijken naar elkaar.”

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via een procedure van de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en het DG Klimaat & Energie. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.