Judith Duveen directeur Werkbedrijf van UWV

Judith Duveen is door het UWV aangesteld als algemeen directeur van de divisie Werkbedrijf. Zij zal per 16 januari 2023 Tof Thissen opvolgen die na zeven en een half jaar vertrekt.

Judith Duveen

J. (Judith) Duveen MA is sinds 2018 directeur Werk en Participatie bij de directie Werk, Participatie en Inkomen van de gemeente Amsterdam. Naast haar werk als directeur WPI is zij sinds 2020 algemeen bestuurslid van Divosa. Dit is een vereniging die gemeentelijke directies vertegenwoordigt die werken in het sociaal domein met bijzondere aandacht voor Werk en Inkomen. Ook is zij vanuit de gemeente Amsterdam lid van de programmaraad van het Kenniscentrum Kansenongelijkheid.

UWV houdt zich onder andere bezig met het samenbrengen van vraag en aanbod op de arbeidsmarkt en re-integratie. Belangrijk hierbij is dat zowel alle werkzoekenden als alle werkgevers bij het UWV terecht kunnen met vragen over werken en een leven lang ontwikkelen. Het regionale werkcentrum biedt deze mogelijkheid en verbindt alle partners in de arbeidsmarkt. De divisie Werkbedrijf van UWV levert ook arbeidsjuridische dienstverlening voor werkgevers, werknemers en werkzoekenden. Arbeidsjuristen toetsen ontslagaanvragen van werkgevers en behandelen aanvragen voor tewerkstellingsvergunningen. Daarnaast worden de trends en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt onderzocht en wordt daar geregeld over gepubliceerd.