Foppe de Vries MT-lid Bestuurlijke Politieke Zaken bij LNV

Foppe de Vries wordt per 1 december 2022 benoemd als MT-lid Bestuurlijke Politieke Zaken (BPZ) van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV).

In de rol van MT-lid BPZ gaat Foppe leiding geven aan het team bestuurlijke advisering. Het team adviseert de ambtelijke top onder andere over beleid, concernstrategie, organisatieontwikkeling en eigenaarsondersteuning. Het team kijkt met LNV-brede blik naar de grote maatschappelijke opgave waar het departement voor staat en vervult een belangrijke ‘spin in het web’ functie. Samen met de directeur BPZ, een collega MT-lid en een MT-secretaris zal Foppe bijdragen aan een samenhangende en ontwikkelingsgerichte sturing van LNV.

De heer mr. F.G. (Foppe) de Vries is sinds 2018 coördinator van het cluster EU-coördinatie bij de directie Europees, Internationaal en Agro-economisch beleid van LNV. Daarvoor werkte hij onder andere als senior beleidsmedewerker bij de directie Mededinging en Consument van EZK en als (senior) juridisch beleidsmedewerker bij de directie WJZ van EZK/LNV.

Foppe de Vries studeerde Europees Recht aan de Universiteit van Maastricht en ronde een master aan de Academie voor Wetgeving af.

Evelyn Geurtsen, directeur Bestuurlijke Politieke Zaken: "Met Foppe heeft BPZ een inhoudelijk ervaren en enthousiast MT-lid erbij gekregen. Foppe is een echte verbinder. Hij kan met zijn brede ervaring een belangrijke bijdrage leveren aan het functioneren van BPZ en daarmee de bestuurlijke advisering binnen LNV in het bijzonder. Met zijn reeds opgedane kennis kan hij zich goed verplaatsen in de opgave die we als LNV voorstaan."

Foppe de Vries: "Ik heb veel zin om, samen met de collega’s, verder vorm te geven aan een goed en efficiënt BPZ en LNV. LNV staat voor grote uitdagingen: intern wordt gewerkt aan een nieuwe organisatie, terwijl de maatschappelijke en politieke druk op de LNV-onderwerpen hoog is. Ik zet me graag in om ervoor te zorgen dat het ministerie integraal tot besluiten komt, zodat LNV slagvaardig kan opereren met oog voor alle belangen."

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via een procedure van de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.