Saskia Hoogkamer MT-lid directie Patiënt en Zorgordening bij VWS

Saskia Hoogkamer start op 5 december 2022 als MT-lid bij de directie Patiënt en Zorgordening (PZo) bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Zij volgt hiermee Sabine Geerts op, die per 1 oktober 2022 directeur Zorg Welzijn en Volksgezondheid is bij de gemeente Den Haag.

Saskia Hoogkamer

Zij gaat leidinggeven aan 15 medewerkers en samen met hen onder andere werken aan vermindering van regeldruk, ordeningsvraagstukken en de Wet op de bijzondere medische verrichtingen, zodat patiënten en cliënten in Nederland kunnen rekenen op goede, toegankelijke en betaalbare zorg, nu en in de toekomst.  

Fred Krapels, directeur PZo: “Saskia is een ervaren leidinggevende die de departementale wereld kent. Daarbij is zij in staat op inspirerende wijze en de verbinding makend leiding te geven. Met haar prettige persoonlijkheid en relativeringsvermogen past zij naadloos in het MT PZo.”

Saskia Hoogkamer: "Goede, toegankelijke en betaalbare zorg is fundamenteel voor onze moderne samenleving en een gezond Nederland. Bij PZo heb ik de functie gevonden waar ik daar samen met een mooi team aan kan bijdragen. Ik kijk ernaar uit met de collega’s bij PZo de uitdagingen waar we nu en in de aankomende jaren voor staan, vol energie aan te gaan!”

Saskia is sinds 2019 afdelingshoofd Privaatrecht bij het ministerie van Financiën, waar zij leidinggeeft aan een team van experts op het gebied van privaatrecht en de ambtelijke en politieke leiding adviseert vanuit een brede privaatrechtelijke context over bestuurlijk-juridische en politiek gevoelige vraagstukken. Daarvoor heeft ze onder andere in de non-profit sector gewerkt. Saskia studeerde Staats- en Bestuursrecht aan de Universiteit Leiden en heeft een postacademische opleiding Bestuursrecht gedaan. Zij volgde diverse managementtrainingen, en volgt nu het Young Executives Programme (De Baak).  Als nevenfunctie was zij tot november 2022 lid van de Rekenkamercommissie Wassenaar, Voorschoten, Oegstgeest en Leidschendam-Voorburg.

De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en het ministerie van VWS. Vacatures voor ABD-functies worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren. Deze benoeming is tot stand gekomen op basis van de procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst.