Tour d’Overheid: Achter de schermen kijken bij de beste overheidsorganisaties

Wil je in een bus met mensen uit verschillende overheidsorganisaties mee langs de finalisten en winnaars van de Verkiezing Beste Overheidsorganisatie van het jaar? Dat kan! Speciaal voor ABD'ers vindt op 9 december 2022 de Tour d’Overheid plaats, georganiseerd door de Vereniging voor OverheidsManagement en de Algemene Bestuursdienst.

Tijdens de Tour d’Overheid ga je met een bus op één dag langs het Nederlands Forensisch Instituut, Waterschap Aa en Maas en het CBS met als centrale vraag 'Wat maakt deze organisaties de beste overheidsorganisaties?'. Tijdens de tour krijg je een kijkje achter de schermen bij deze drie organisaties. Je komt te weten waarom zij deelgenomen hebben, wat ze gedaan hebben, hoe ze innovaties doorvoeren en wat we daarvan kunnen leren.

Het Nederlands Forensisch Instituut gaat - als internationaal veelgevraagd instituut - snel te werk en haalt informatie uit kleine sporen. Waterschap Aa en Maas is een zelfbewuste organisatie met een aantoonbare doorwerking. Het CBS gaat om met kleine en grote weerstand - zowel intern als extern - bij hun transformatie naar een CBS dat internationaal hoog staat aangeschreven.

Globaal programma:

08:00 Instappen (locatie wordt nog bekend gemaakt)

09:30 - 11:00 Organisatie 1

11:00 -12:30 In de bus

12:30 -14:00 Organisatie 2

14:00 -15:15 In de bus

15:15 -16:45 Organisatie 3

16:45 - 18:15 Terug naar instap locatie

Aanmelden

Ben je een ABD’er en geïnteresseerd? Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus meld je nu aan!