Karin Groenendijk divisiemanager Specifieke Toepassingen bij DICTU bij EZK

Karin Groenendijk is benoemd als divisiemanager Specifieke Toepassingen bij DICTU (Dienst ICT Uitvoering) bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Zij start per 1 januari 2023.

Karin Groenendijk werkt al sinds 1987 in de ICT, altijd bij dienstverlenende organisaties die applicaties ontwikkelen, beheren en onderhouden met focus op centrale en decentrale overheid als afnemer. Momenteel werkt ze als Business Unit Manager Sociaal Domein bij Centric Public Sector Solutions. In deze functie werkt ze voor gemeenten en uitvoeringsorganisaties in Nederland in het Sociaal Domein. De Divisie Specifieke Toepassingen van DICTU levert maatwerkdienstverlening om zo klanten optimaal te ondersteunen bij de digitalisering van hun primaire processen. Deze dienstverlening zal als gevolg van de nieuwe bedrijfsstrategie van DICTU de komende tijd behoorlijk veranderen. De ruime leidinggevende ervaring van Karin in combinatie met haar ICT kennis, werkervaring met de publieke sector en ervaring met agile werken zijn waardevol voor de invulling van deze functie.

Richard Wiersema, Directeur Operatie DICTU: “Met Karin komt een ervaren ICT manager ons versterken. Karin heeft naast kennis van het vakgebied aangetoond aandacht te hebben voor haar medewerkers. Daarnaast heeft Karin een zakelijke benadering, die we bij DICTU goed kunnen gebruiken.”

Karin Groenendijk: ‘De gevraagde ontwikkeling van de divisie binnen DICTU is herkenbaar voor mij en ik draag daar met mijn competenties en ervaring graag aan bij. Het publieke domein zie ik als betekenisvolle opdrachtgever waar ik me graag voor inzet.’

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via een procedure van de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en DICTU. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.