Babette Brinkcate afdelingshoofd Generieke Ondersteunende Services bij de Belastingdienst IV-organisatie

Babette Brinkcate is per 1 november 2022 benoemd tot afdelingshoofd Generieke Ondersteunende Services bij de directie Generieke Voorzieningen binnen de Belastingdienst IV-organisatie bij Financiën.

Babette Brinkcate

De afdeling Generieke Ondersteunende Services (GOS) is een van de afdelingen binnen de directie Generieke Voorzieningen van de Belastingdienst IV-organisatie. Er werken ongeveer 150 medewerkers, die worden aangestuurd door een managementteam GOS. Het managementteam GOS bestaat uit het afdelingshoofd GOS en de teamleiders van de 11 teams.

Er wordt gewerkt met multidisciplinaire teams van informatieprofessionals die verantwoordelijk zijn voor ontwerpen (design), vernieuwen (change) en beheren (operations). Deze teams zijn maximaal zelfredzaam, werken kort cyclisch en resultaatgericht aan producten en diensten die herkenbaar zijn voor de business. De uitgangspunten en principes van het Agile Manifesto zijn richtinggevend.

De hoofdtaken van de afdeling betreffen vooral het duurzaam voortbrengen (ontwikkelen en onderhoud) en leveren (beheer en operations) van (deel)oplossingen (applicatieservices) en daarnaast het duurzaam voortbrengen en leveren van ontwikkelstraten en delivery pipelines.

GOS heeft als doel om te komen tot versnelling en verbetering van realisatie, deployment, onderhoud en beheer van IV-(deel)oplossingen. Om deze versnelling en verbetering te kunnen bereiken worden herbruikbare patronen gebruikt, worden marktproducten ingezet die alleen geconfigureerd hoeven te worden en worden handmatige activiteiten waar mogelijk en nuttig geautomatiseerd. Dit doen we in multidisciplinaire teams met deskundige medewerkers. De kwaliteit van de IV-oplossingen wordt in hoge mate bepaald door deze teams, die op een agile manier werken.

GOS hanteert de volgende visie: sturen in het nu, vooruitkijken, tijdig anticiperen, en snel kunnen inspelen op wijzigende omstandigheden. Hiermee staat GOS midden in de IV-organisatie en is ze snel in staat om te handelen binnen de steeds wijzigende omstandigheden.

Babette Brinkcate: 'Ik ben erg blij met deze benoeming want hoe geweldig is het om Informatie Voorziening mogelijk te maken en daarmee IT te versnellen en wendbaarder te maken zodat onze burgers en bedrijven nóg makkelijker hun klantreis met de Belastingdienst kunnen afleggen!'

Hans Moonen, directeur Generieke Voorzieningen, Belastingdienst IV: 'We zijn verheugd om met Babette wederom een enthousiaste en gedreven collega aan het managementteam toe te kunnen voegen. De vernieuwingen die Babette voor ogen heeft zullen ons zeker stappen voorwaarts brengen.'

Drs. B.G. (Babette) Brinkcate is sinds 1 mei 2022 waarnemend afdelingshoofd Generieke Ondersteunende Services (GOS). Sinds 2014 vervulde Babette diverse leidinggevende functies binnen de Belastingdienst. Daarvoor werkte zij acht jaar als consultant en trainer. Babette startte haar loopbaan in de uitzendsector en deed daar haar eerste leidinggevende ervaring op.

Babette studeerde Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Utrecht.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en de Belastingdienst. Vacatures die Bureau ABD faciliteert worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren.