Maarten Gombert plaatsvervangend regiodirecteur Douane Schiphol Passagiers

Maarten Gombert wordt per 1 januari 2023 benoemd tot plaatsvervangend regiodirecteur Douane Schiphol Passagiers.

Douane Schiphol Passagiers (DSP) is een moderne handhavingsorganisatie die 24/7 toezicht houdt op het grensoverschrijdend goederenverkeer van en naar Nederland en daarmee de Europese Unie. DSP heeft als aandachtsgebied de controle op in-, uit- en doorvoer van reizigersbagage op de Luchthaven Schiphol.

Het regiokantoor draagt met ongeveer 500 trotse en flexibele medewerkers bij aan de veiligheid en gezondheid van de Nederlandse bevolking en de inwoners van Europa. Daarnaast levert het een bijdrage aan de belastingheffing van de Nederlandse schatkist en de inkomsten van de Europese Unie. Het werk kenmerkt zich als snel en actief, geheel passend bij de dynamiek van de Luchthaven Schiphol.

DSP heeft als ambtsgebied de luchthaven Schiphol, waarbij het toezicht wordt uitgeoefend op de gates, de pieren, de aankomst- en vertrekhallen, de bagagekelder en de (personeels-) doorgangen. Het werkterrein is internationaal georiënteerd.

Maarten Gombert: “Het werkveld, de opgave maar vooral de mensen van Douane Schiphol Passagiers hebben mij enthousiast gemaakt. Daarnaast is Schiphol natuurlijk een prachtige omgeving om in te werken.”

Jos Reekers, regiodirecteur Douane Schiphol Passagiers: “We kijken uit naar de komst van Maarten bij de Douane op Schiphol. Met zijn ruime leidinggevende ervaring in het personenvervoer en in de logistiek brengt hij een hoop frisse ideeën van buiten de overheid mee. Zijn energieke aanpak en resultaatgerichtheid zijn van toegevoegde waarde voor de verdere doorontwikkeling van de Douane op Schiphol.”

Mr. J.M. (Maarten) Gombert is sinds 2019 Algemeen directeur bij Waterbus in Dordrecht. Daarvoor vervulde Maarten diverse leidinggevende functies binnen Arriva en HTM en bij Aviapartner op Schiphol.

Maarten studeerde Privaatrecht aan de Universiteit van Utrecht.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en de Douane. Vacatures die Bureau ABD faciliteert worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren.