Nikki Kersten hoofd Exportkredietverzekering en Investeringsgaranties bij Generale Thesaurie

Nikki Kersten is per 1 november 2022 benoemd tot hoofd Exportkredietverzekering en Investeringsgaranties bij de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën.

In de functie van hoofd Exportkredietverzekering en Investeringsgarantie (EKI) staat Nikki voor de opgave om samen met het team en de uitvoerder ervoor te zorgen dat de overheid op een maatschappelijk verantwoorde en transparante manier exporttransacties verzekert. Dit draagt bij aan het creëren van een concurrerend speelveld voor Nederlandse exporteurs. De transitie van de exportkredietportefeuille van fossiele naar duurzame energie is een belangrijke pijler. Ook MVO en anti-omkoping staan hoog op de agenda.

Heleen Uijt de Haag, directeur Buitenlandse Financiële Betrekkingen: “Ik ben zeer blij met Nikki als afdelingshoofd EKI. Met Nikki heeft de afdeling een hoofd met veel energie en ervaring. Dat is waardevol gezien de eisen die deze tijd stelt aan exportkredietverzekeringen en de manier waarop we als overheid in verbinding staan met stakeholders en andere landen. Nikki heeft laten zien dat ze de samenwerking die nodig is op dit complexe onderwerp, binnen en buiten het ministerie van Financiën, goed vorm kan geven.”

Nikki Kersten: “Ik heb veel zin om de komende jaren verder aan de slag te gaan met het EKI team. Om samen met hen en onze uitvoerder Atradius Dutch State Business te werken aan een groenere, duurzamere en innovatievere exportkredietverzekering, om zo Nederlandse exporteurs nóg beter te kunnen ondersteunen.” 

Nikki is sinds juni 2022 waarnemend hoofd EKI. Daarvoor was ze plaatsvervangend hoofd EKI en coördinerend beleidsmedewerker bij de afdeling Financiële Stabiliteit van het ministerie van Financiën. Ze studeerde Economie aan de Universiteit Utrecht en behaalde haar masters Algemene Economie en Business Studies aan de Universiteit van Amsterdam.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en de directie Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën. Vacatures die Bureau ABD faciliteert worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren.