Nanette van Schelven Overheidsmanager van het Jaar 2022

Nanette van Schelven, directeur-generaal Douane bij het ministerie van Financiƫn, is op 22 november 2022 uitgeroepen tot Overheidsmanager van het Jaar 2022.

Nanette van Scheleven Overheidsmanager van het Jaar 2022

De jury over Nanette van Schelven

De jury onder leiding van Jetta Klijnsma (Commissaris van de Koning in Drenthe) heeft voor Nanette van Schelven gekozen als winnaar vanwege haar onvermoeibare enthousiasme om zich in te zetten voor de Douane. Ze is een betrokken manager die heel goed weet wat er speelt in de organisatie. Die kennis laat ze leidend zijn voor de focus die ze aanbrengt in haar management. De manier waarop ze onderwerpen zoals integriteit prioriteert is baanbrekend. Verder is ze niet alleen een voorbeeld in Nederland, maar ook op internationaal gebied. Ze heeft de Nederlandse Douane op de kaart gezet en helpt actief mee in het doorontwikkelen van Douane. Door te kijken en te luisteren stelt ze niet alleen zichzelf, maar ook haar managementstijl in dienst van de organisatie.

De andere twee finalisten waren Christien Bronda, gemeentesecretaris van de gemeente Groningen, en Theodor Kockelkoren, inspecteur-generaal der Mijnen bij Staatstoezicht op de Mijnen.

WerkSaam Westfriesland werd gekozen tot Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2022.