Danischa Ramdat MT-lid Omgevingsveiligheid en Milieurisico’s bij IenW

Danischa Ramdat start per 1 december 2022 als MT-lid Omgevingsveiligheid en Milieurisico’s bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

De directie Omgevingsveiligheid en Milieurisico’s is één van de directies binnen het directoraat generaal Milieu en Internationaal (DGMI) en geeft vorm aan het bereiken van een schone, gezonde en veilige leefomgeving. De directie houdt zich onder andere bezig met de opgave om de veilige leefomgeving te borgen door middel van robuust en toekomstbestendig omgevingsveiligheidsbeleid en tegelijkertijd ruimte te geven aan opgaven zoals de woningbouwopgave en energietransitie.

Drs. D.C.S. (Danischa) Ramdat werkt momenteel als waarnemend MT-lid bij de directie Omgevingsveiligheid en Milieurisico’s. Na haar Internationaal Rechtelijke Opleiding aan de Universiteit Leiden startte Danischa als Rijkstrainee en vervulde daarna meerdere functies als senior beleidsmedewerker en (taalveld)coördinator bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De laatste 12 jaar deed ze ervaring op binnen de taakvelden Veiligheid Bedrijven en het taakveld Vervoer Gevaarlijke stoffen. 

Judith Elsinghorst, directeur Omgevingsveiligheid en Milieurisico’s is blij met deze benoeming. “Met Danischa wordt het MT verstrekt met een nieuwe en frisse kijk op de inhoudelijke opgaven waar we in het milieubeleid, en meer in het bijzonder de veiligheidskant, voor staan. Zij brengt niet alleen relevante kennis en een netwerk mee, maar ook een grote drive om resultaten te behalen. Daarnaast hebben we als directie veel goeds te koesteren en waardeer ik haar kritische blik om het nog beter te doen.”

Danischa over haar benoeming: “Ik kijk er naar uit om mij samen met collega’s en externe partners te blijven inzetten om de veilige leefomgeving te borgen juist met het oog op de grote uitdagingen in de maatschappij zoals de woningbouwopgave en de energietransitie. De veilige leefomgeving moet daarbij, aan de voorkant van de plannen, onderdeel van zijn zodat de opgaven gezamenlijk worden gerealiseerd. Alleen zo kunnen we de schaarse ruimte in Nederland optimaal benutten."

De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De vacature is zoals gebruikelijk opengesteld, hoewel de organisatie al een geschikte kandidaat op het oog had. Na een zorgvuldige procedure, is deze het ook geworden.