Sofie Stolwijk MT-lid Natuur en Visserij, portefeuille Visserij bij LNV

Sofie Stolwijk wordt per 1 februari 2023 benoemd tot MT-lid Natuur en Visserij met de portefeuille Visserij bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Als MT-lid met de portefeuille Visserij maakt Sofie zich sterk voor een  toekomstbestendige kust- en binnenvisserij in de grote wateren. Ze gaat een aantal teams aansturen (kust- en binnenvisserij, schelpdierenbeleid en Europese Fondsen en Financiën) en bewindspersonen op deze onderwerpen adviseren. Haar beleidservaring alsook haar verbindende kwaliteiten, inlevingsvermogen en slagvaardigheid zijn voor deze opgave van wezenlijk belang.

Nanou Beekman, directeur Visserij en Grote Wateren: “Ik ben heel blij met Sofie als aanvulling in ons MT. Sofie heeft ruime beleidservaring, weet om te gaan met complexe vraagstukken en weet daar zowel intern als extern goed op te schakelen.”

Sofie Stolwijk: “Ik kijk er zeer naar uit om deze overstap te maken. Het is een mooie uitdaging om bij te kunnen dragen aan de belangrijke opgave van een toekomstbestendige visserij in balans met natuur en andere functies in de grote wateren. Met oog voor de lange termijn en de blik van buiten naar binnen. Daar zet ik graag mijn ervaring en netwerk in het fysieke domein voor in. Ik heb erg veel zin om hier samen met de collega’s de schouders onder te zetten!”

Drs. S. (Sofie) Stolwijk werkt momenteel bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (I&W). Sinds 2020 als programmamanager Strategische agenda I&W en daarvoor als manager van het team Klimaatadaptatie, waar ze onder andere het Deltaplan Ruimtelijke adaptatie tot stand bracht als onderdeel van het Deltaprogramma. Eerder werkte Sofie bij de Adviescommissie Water en Rijkswaterstaat. Sofie studeerde Scheikunde aan de universiteit van Amsterdam en Bestuurskunde aan de Erasmus universiteit Rotterdam.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie is gedaan door Bureau ABD en LNV. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekend gemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.