Linda Böcker MT-lid Natuur en Visserij, portefeuille Natuur bij LNV

Linda Böcker wordt per 1 februari 2023 benoemd tot MT-lid Natuur en Visserij met de portefeuille Natuur bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Linda Böcker

Als MT-lid met de portefeuille Natuur maakt Linda zich sterk voor meer en betere natuur en een meer natuurinclusieve samenleving. Ze gaat de afdeling met daarin de onderwerpen natuur en klimaat aansturen. Daarbij hoort ook samenwerken met medeoverheden en maatschappelijke organisaties en bewindspersonen op dit ruimtelijke vraagstuk adviseren. Haar kennis van de regio, haar beleidservaring alsook haar bestuurlijke sensitiviteit en verbindende kwaliteiten zijn voor deze opgave van wezenlijk belang.

Irene Uitermark, waarnemend directeur Natuur: 'Met Linda versterken we ons MT met iemand die al veel ervaring heeft met onder andere de portefeuille Natuur. Bovendien is zij reeds bekend met het samenwerken met andere overheden. Ze komt te werken in een veranderende omgeving waaraan zij met haar managementervaring zeker een positieve bijdrage kan leveren.'

Linda Böcker: 'Ik heb veel zin om met de portefeuille Natuur aan de slag te gaan. Ik vind het belangrijk om goede verbindingen te leggen tussen Rijk en regio’s en tussen de verschillende beleidsvelden om de natuuropgaven met elkaar te realiseren.'

Ir. B.M. (Linda) Böcker werkt sinds 2006 bij de provincie Zuid-Holland, momenteel als manager Water en Groen. Daarvoor als manager Mobiliteit en Milieu en als senior beleidsadviseur bij de afdeling Ruimte, Wonen en Bodem. Linda studeerde Civiele Techniek aan de Technische Universiteit Delft.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie is gedaan door Bureau ABD en LNV. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekend gemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.