Marjolein Voslamber consultant bij ABDTOPConsult

Marjolein Voslamber wordt consultant bij ABDTOPConsult bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De ministerraad heeft ingestemd met de voordracht op voorstel van minister Bruins Slot van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De benoeming gaat formeel in op 1 april 2023. In de maanden februari en maart draait Marjolein op momenten wel al mee met ABDTOPConsult.

Marjolein Voslamber

ABDTOPConsult is een kleine adviesgroep van ervaren topambtenaren, die binnen de Rijksoverheid snel inzetbaar is bij complexe of urgente vraagstukken, van onderzoek en advies tot interim-functievervulling.

“We hebben het druk als ABDTOPConsult. Veel korte ‘meedenk’ vragen, vragen om zaken diepgaand uit te zoeken of een team mensen van binnen en buiten de rijksdienst daarin te begeleiden, vragen op het vlak van organisatie-ontwikkeling en vragen om tijdelijk te voorzien in een vrijgevallen topfunctie,” aldus Peter Hennephof, directeur ABDTOPConsult. “Met de komst van Marjolein krijgen we er een ervaren collega bij om in die vragen te kunnen voorzien. Goed voor ABDTOPConsult en dus goed voor de rijksdienst!”

"Ik heb veel zin om aan de slag te gaan met mijn nieuwe collega’s bij ABDTOPConsult. Veel van de opdrachten raken aan de complexe maatschappelijke opgaven waar het Rijk voor staat. Ik wil graag mijn brede ervaring inzetten voor deze vraagstukken", zegt Marjolein Voslamber. "Als echte teamspeler hou ik vooral van opgaves waar het realiseren van verbinding en draagvlak belangrijk zijn. Daarnaast zet ik graag mijn kennis en ervaring in op het gebied van ingewikkelde politiek-bestuurlijke processen en mens- en organisatieontwikkeling. Het belang dat de organisatie hecht aan het hoog houden van de kwaliteit van advies en onderzoek, onder meer door van elkaar te leren en je voortdurend te blijven ontwikkelen, past ook goed bij mij."

Drs. M.Y. (Marjolein) Voslamber is sinds 2017 directeur Management Development Rijk en tevens plaatsvervangend directeur-generaal voor de Algemene Bestuursdienst. Daarvoor was zij directeur Bureau Secretaris-Generaal bij het toenmalige ministerie van Veiligheid en Justitie. Eerder was zij onder meer raadadviseur VWS bij het ministerie van Algemene Zaken.

Marjolein studeerde Europese Studies aan de Universiteit van Amsterdam en Rechten aan de Universiteit van Leiden.

Deze benoeming is tot stand gekomen via de procedure voor de topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.