Remko Steenbergen directeur Communicatie bij SZW

Remko Steenbergen start met ingang van 1 maart 2023 als directeur Communicatie bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Als directeur Communicatie zal Remko de eerste adviseur van de ambtelijke en politieke top van het departement zijn op het gebied van communicatie. Hiernaast gaat Remko leidinggeven aan de directie Communicatie. Hij zal zich inzetten om met zijn collega’s helder, betrouwbaar, op maat en actief te communiceren over het beleid van het ministerie met aandacht voor het maatschappelijk sentiment. De directie Communicatie ondersteunt tevens de beleidsdirecties van SZW bij het ophalen van signalen uit de samenleving en het duiden en vertalen hiervan.

Sinds 2015 heeft Remko verschillende rollen vervuld binnen het RIVM. Vanaf 2018 was hij werkzaam als stafhoofd Communicatie & Duurzame Informatievoorziening. In deze functie werkte hij op het dynamische snijvlak van wetenschap, politiek, publiek, opdrachtgevers en stakeholders. Hij was verantwoordelijk voor externe communicatie met impact die bijdraagt aan het kroonjuweel van het RIVM: betrouwbaarheid. Hij heeft in zijn functie tevens de afdeling Documentatie en Duurzame Informatievoorziening doorontwikkeld naar duurzaam en digitaal, in lijn met de rijksbrede ambitie Open op Orde.  

Remko heeft bij Nyenrode Business Universiteit een Executive MBA behaald in de richting Publiek en Privaat. Hij heeft deelgenomen aan het Kandidatenprogramma van de Algemene Bestuursdienst.

Krista Kuipers, plaatsvervangend secretaris generaal: "Remko is sterk gemotiveerd om te werken voor de maatschappelijke opgaven waar SZW voor staat. Hij brengt relevante ervaring mee en is gericht op samenwerking. Ik ben blij met de komst van Remko als directeur Communicatie."

Remko Steenbergen: "Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is voor een communicatiemanager die zich graag inzet voor een vertrouwde overheid, de plek om nu te willen werken. Voor Nederlanders doet goede communicatie over de onderwerpen van het ministerie er echt toe. Communicatie maakt de onderwerpen van SZW begrijpelijk voor de doelgroep. Communicatie draagt bij aan draagvlak en vertrouwen. Communicatie verbindt buiten en binnen. Vanuit deze functie kan ik, onder andere samen met de collega’s van de Directie Communicatie, aan dit alles bijdragen. Ik zie er erg naar uit!"

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en het ministerie van Sociale Zeken en Werkgelegenheid.