Paul Wit plaatsvervangend directeur Finance en Control tevens afdelingshoofd Concerncontrol bij de Douane

Paul Wit wordt per 1 februari 2023 benoemd tot plaatsvervangend directeur Financiën en Control en tevens afdelingshoofd Concerncontrol bij de Douane bij het ministerie van Financiën.

Paul Wit

Een Douane die volledig in control is, een heldere koers vaart en daaraan vasthoudt. Dat is het doel van de directie Finance & Control. Zij is kader stellend en adviseert de DG Douane de landelijke directeuren en regio’s over het budget, het uitvoerings- en handhavingsbeleid, de informatievoorziening, databeheersing en de bedrijfsvoering. Finance & Control is de schakel tussen de politiek-bestuurlijke wereld van het Ministerie van Financiën, de directeur-generaal Douane en de operationele wereld van de Douane. De directie F&C is de hoeder van het douanebudget, is kader stellend op het gebied van financiën en de interne beheersing. Daarnaast is zij adviseur van het management van de Douane en zorgt zij voor de juiste checks and balances binnen de Douane en het borgen daarvan.

Paul Wit: ´Ik ben erg enthousiast om aan de slag te gaan bij de Douane, omdat de Douane essentiële taken uitvoert en een rijke historie heeft. Het werk van de Douane is enorm belangrijk voor onze economie en de overheidsfinanciën. Ik lever hier graag een bijdrage aan door de financiële functie van de Douane verder te versterken.´

Mechteld Fletcher, directeur Finance & Control: ´Ik ben heel blij dat Paul de financiële functie van de Douane komt versterken. Paul’s kennis en ervaring, maar ook zijn positieve energie en enthousiasme, gaat de Douane zeker verder helpen. Ik zie ernaar uit om met Paul als collega en teamlid aan de slag te gaan.´

P. (Paul) Wit is sinds 2018 concerncontroller/hoofd stafdienst Financieel Economische Zaken bij de Tweede Kamer der Staten-Generaal. Daarvoor was Paul onder andere coördinerend beleidsmedewerker bij Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Eerder werkte hij in verschillende financiële functies bij het ministerie van Financiën, het ministerie van Economische Zaken en de Algemene Rekenkamer. Paul behaalde een master Accountancy & Control aan de Universiteit van Amsterdam en een doctoraal Algemene Economie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en de Douane. Vacatures die Bureau ABD faciliteert worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren.