Simone Steendijk algemeen directeur Dienst Terugkeer en Vertrek bij JenV

Simone Steendijk zal met ingang van 13 maart 2023 de functie van algemeen directeur Dienst Terugkeer en Vertrek gaan vervullen bij het ministerie van Justitie en Veiligheid.

De Dienst Terugkeer en Vertrek (DT&V) werkt aan de rechtmatige en respectvolle terugkeer van vreemdelingen die geen recht hebben op verblijf in Nederland. Zelfstandig als het kan, gedwongen als het moet. Samen met de ketenpartners en maatschappelijke organisaties draagt DT&V bij aan het draagvlak voor het migratiebeleid van de Nederlandse maatschappij. De DT&V functioneert in een zeer dynamische, politieke en maatschappelijke context met veel ketenpartners en in een werkveld met veel veranderingen en uitdagingen. Denk daarbij aan de toenemende juridische complexiteit, de toegenomen wens tot transparantie, de afhankelijkheid van diplomatieke betrekkingen en de continue druk op de migratieketen. Dit vraagt het bij elkaar brengen van belangen en partijen in de keten en het realiseren van de verbinding in het belang van de gehele keten.

Ric de Rooij, plaatsvervangend Secretaris-generaal: “Met Simone krijgt J&V een ervaren leidinggevende die oog heeft voor de maatschappelijke opgaven waarvoor we staan. Haar leidinggevende kwaliteiten zijn onmiskenbaar, waarbij zij ook staat voor een goed werkklimaat binnen de organisatie. Ik kijk dan ook uit naar de samenwerking met Simone.”

Simone Steendijk: “In deze functie komen voor mij veel sporen samen. Mijn ruime ervaring binnen het veiligheidsdomein, de noodzakelijke samenwerking tussen ketenpartners en mijn passie voor mensen. De DT&V staat voor een grote opgave binnen de migratieketen die continu onder druk staat, zowel politiek als vanwege de complexe problematiek. Dit vraagt maatwerk, flexibiliteit en het zoeken naar creatieve oplossingen. Ik zie ernaar uit om als verbindende schakel een bijdrage te leveren aan deze belangrijke opdracht.”

S.J. (Simone) Steendijk is op dit moment werkzaam als secretaris-directeur bij het Waterschap Hollandse Delta. Eerder was zij werkzaam bij de Nationale Politie onder meer als Hoofd Operatiën en als Korpschef van de politie Brabant Zuid-Oost. Zij startte haar loopbaan als logistiek manager bij de Koninklijke Luchtmacht. Simone studeerde af aan de Koninklijke Militaire Academie in de economische-logistiek en heeft een executive Master in Public Administration (MPA) behaald bij de NSOB.

Deze benoeming is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en het ministerie van Justitie en Veiligheid. Vacatures die Bureau ABD faciliteert worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren.