Gido ten Dolle hoofd afdeling Ruimtelijke Kwaliteit bij BZK

Gido ten Dolle is sinds 1 januari 2023 hoofd afdeling Ruimtelijke Kwaliteit bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Gido ten Dolle

De afdeling Ruimtelijke Kwaliteit draagt de verantwoordelijkheid voor de beleidsontwikkeling voor ruimtelijke kwaliteit. Het hoofd van de afdeling Ruimtelijke Kwaliteit is tevens MT-lid van de directie Ruimtelijke Ontwikkeling en stuurt de afdeling aan. Het trekkerschap voor het programma Mooi Nederland is belegd binnen deze afdeling. Dit programma geeft voor de komende jaren vorm aan het borgen van de ruimtelijke kwaliteit bij de grote verbouwing van Nederland. Het programma werkt aan een gedeeld beeld van de toekomst van ons land en regelt nieuwe concepten voor de inrichting van gebieden.

Gido ten Dolle is op dit moment programmamanager Mooi Nederland bij het ministerie van BZK. Daarvoor was hij programmadirecteur Economie en Europa bij de provincie Noord-Brabant. Van 2016 tot 2020 was hij directeur Ruimte en Economie bij de Gemeente Delft. Gido is afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam (studie politicologie) en heeft daarna met succes een opleiding Master of Public Management doorlopen aan de Universiteit van Twente.

Olger van Dijk, directeur Ruimtelijke Ontwikkeling: “Ik ben heel blij dat Gido het MT van de directie Ruimtelijke Ontwikkeling komt versterken. Vanuit zijn huidige rol als programmamanager heb ik hem leren kennen als inhoudelijk gedreven, resultaatgericht en goede netwerker. Met zijn vakinhoudelijke kennis en managementervaring kan hij de nieuw gevormde afdeling helpen opbouwen. Ik zie ernaar uit om samen met Gido te werken aan een mooier Nederland! “

Gido ten Dolle: “Ik voel me dankbaar dat ik in deze nieuwe functie mag starten. Ik ben gemotiveerd om met mijn nieuwe collega’s aan de slag te gaan, en benut daarbij graag mijn ervaringen met gebieds- en projectontwikkeling opgedaan bij gemeenten en provincies. Er ligt een uitdagende opgave te wachten, namelijk de ruimtelijke kwaliteit centraal te plaatsen in de keuzes die het kabinet gaat maken over de inrichting van Nederland. Als we ons werk goed doen, kunnen we Nederland mooi maken en houden, voor onszelf, en voor de generaties die nog na ons komen.”

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en het ministerie van BZK. Vacatures die Bureau ABD faciliteert worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren.