Marius de Beij MT-lid Middelbaar Beroepsonderwijs bij OCW

Marius de Beij wordt per 6 maart 2023 MT-lid Middelbaar Beroepsonderwijs bij de directie Middelbaar Beroepsonderwijs bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Marius de Beij

Bij de directie MBO werken zo’n 80 enthousiaste professionals aan beleid om te zorgen voor toegankelijk, betaalbaar middelbaar beroepsonderwijs van goede kwaliteit. De komende jaren ligt de focus op het bevorderen van kansengelijkheid, het verbeteren van de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt, en het verbeteren van kwaliteit, onderzoek en innovatie in het middelbaar beroepsonderwijs.  

Marius is sinds 2017 MT-lid en vanaf 2021 tevens plaatsvervangend directeur Economische Zaken en Cultuur bij de gemeente Amsterdam. Daarvoor werkte hij sinds 2007 bij de Rijksoverheid, onder andere als adjunct-raadadviseur bij het ministerie van Algemene Zaken en als plaatsvervangend afdelingshoofd Spoorveiligheid bij de directie Openbaar Vervoer en Spoor van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Marius studeerde Business Administration aan de Erasmus Universiteit en heeft de Master Communicatie, Beleid en Management aan de Universiteit Utrecht afgerond.

Marius de Beij: “Ik heb veel zin om te beginnen bij de directie MBO en alle collega’s te ontmoeten. Het mbo leidt studenten op voor beroepen die de komende jaren onmisbaar zijn in de opgaven waar Nederland voor staat. Ik heb in Amsterdam ervaren welke knelpunten er zijn. Van het verbeteren van de aansluiting op de arbeidsmarkt tot het (maatschappelijk) herwaarderen van de positie van het mbo. Een zeer betekenisvolle opgave. Ik kijk ernaar uit om daar samen met alle collega’s bij het Rijk, gemeenten en de mbo-sector mee aan de slag te gaan.”

Henrike Karreman: “Marius is een aanwinst voor het MT en de directie MBO als geheel. Hij brengt veel politiek-bestuurlijke ervaring mee en is een mensgerichte leidinggevende. Binnen het MT zal hij verantwoordelijk worden voor besturingsthema’s, zoals financiën, juridische zaken, accountmanagement en onderzoekcoördinatie. Ik verwacht dat zijn achtergrond bij de directie Openbaar Vervoer van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heel nuttig is voor het verder professionaliseren van de stelselverantwoordelijkheid voor de MBO-sector. Ik verheug me op de samenwerking met Marius!”

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en het ministerie van OCW. Vacatures die Bureau ABD faciliteert worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren.