Ton van Osch afdelingshoofd/programmamanager Eigenaarsondersteuning, bedrijfsvoering en financiën bij JenV

Ton van Osch wordt per 1 februari 2023 benoemd als afdelingshoofd/programmamanager Eigenaarsondersteuning, bedrijfsvoering en financiën (EBF) bij het directoraat-generaal Politie en veiligheidsregio’s van het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Ton van Osch

Om de Nationale Politie goed te laten functioneren, moeten de juiste randvoorwaarden aanwezig zijn. Het programma EBF ziet hierop toe en houdt toezicht op de rechtmatige en doelmatige besteding van de beschikbare middelen, denkt mee over de financiële component van nieuw beleid ten aanzien van de Politie en adviseert over uiteenlopende vraagstukken. Daarnaast adviseert EBF aan het MT DGP&V en de bewindspersonen over de begroting, voortgangsrapportages en de jaarrekening van de Nationale Politie. Ook houdt EBF zich bezig met de Kustwacht. Het programma EBF vraagt van het afdelingshoofd om samenbindend leiderschap, zowel binnen het programma en het DG als richting relevante partijen in de omgeving zoals de politie, de kustwacht en andere partners.

Ton werkt op dit moment als tactisch manager Financiën en Business Informatie bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst bij het ministerie van . Hiervoor heeft hij relevante werkervaring opgedaan bij andere ministeries zoals Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (Rijksvastgoedbedrijf), Infrastructuur en Milieu, VROM en Landbouw. Ton studeerde Bestuurskunde aan de Universiteit Twente.

Ton van Osch: ´Ik heb veel zin in om bij het DG Politie en Veiligheidsregio’s aan de slag te gaan. De Nationale Politie is een organisatie met veel uitdagingen, waarbij de financiële en bedrijfsvoeringsvraagstukken cruciaal zijn voor de continuïteit en de verdere ontwikkeling van deze belangrijke organisatie in het Veiligheidsdomein. Met de enthousiaste en bevlogen groep collega’s bij DGP&V en de Nationale Politie ga ik daar graag mijn bijdrage aan leveren.´

Ronald Baarends, directeur Politieorganisatie en -middelen: ´Met Ton krijgt DGP&V een mensgerichte leidinggevende die inhoudelijk sterk is op financiën, bedrijfsvoering en huisvesting. Zowel DGP&V als de Politie zijn enthousiast dat Ton deze functie op zich neemt.´

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en DG Politie en veiligheidsregio’s van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Vacatures die Bureau ABD faciliteert worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren.