Paul van Eersel manager Bestuursondersteuning en Vaktechniek bij de Auditdienst Rijk

Paul van Eersel wordt per 1 april 2023 benoemd tot manager Bestuursondersteuning en Vaktechniek bij de Auditdienst Rijk, onderdeel van het ministerie van Financiën.

Paul van Eersel

De Auditdienst Rijk (ADR) is de interne auditor van de Rijksdienst en de Audit Autoriteit in Nederland voor de Europese Commissie. Een klein strategisch directieteam geeft sturing aan een organisatie bestaande uit vijf accounts, vier sectoren en de gespecialiseerde stafeenheid Bestuursondersteuning & Vaktechniek (BenV). Paul zal als manager BenV verantwoordelijk zijn voor de bedrijfsvoeringsprocessen en de ondersteuning van het directieteam op beleidsmatig, strategisch en vaktechnisch gebied.

Adrie Kerkvliet, algemeen directeur Auditdienst Rijk: “Ik ben erg blij met de benoeming van Paul. Hij is bij ons ooit gestart als trainee en heeft daarna op diverse plekken bij de Auditdienst Rijk gewerkt, zowel in het onderzoeksveld als in de ondersteuning van de directie. Hij weet dan ook als geen ander wat de behoefte is en hoe daar invulling aan kan worden gegeven. Daarnaast is hij bij uitstek een persoon die sterk is in de relatie en oog heeft voor de mens achter de medewerker.”

Paul van Eersel: “Ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan als manager BenV. In deze veelzijdige functie komt veel van mijn ervaring en interesse bij elkaar. BenV zie ik als het hart van de organisatie. Met als een belangrijke taak om alle collega’s en het directieteam te ondersteunen in de opgave die we als ADR hebben. Ik lever hier graag samen met alle collega’s van BenV een bijdrage aan.”

De laatste jaren is Paul werkzaam als MT-lid/sectormanager IT-Audit bij de ADR. Daarvoor was hij auditmanager en bestuursondersteuner van het directieteam van de ADR. Paul behaalde zijn RO-titel van de Post-Master Internal Auditing & Advisory aan de Erasmus School of Accountancy & Assurance in Rotterdam. Hiervoor deed hij een Master Innovation Management aan de Technische Universiteit in Eindhoven en een bachelor Technische Bedrijfskunde aan de Hogeschool in Eindhoven.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en de directie van ADR van Financiën. Vacatures die Bureau ABD faciliteert worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren.