Ruud van Mieghem Business Unit Manager IT Standaard Services bij SSC-ICT

Ruud van Mieghem is sinds 1 januari 2023 Business Unit Manager IT Standaard Services bij SSC-ICT bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Ruud van Mieghem

SSC-ICT is een van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid. Met de ICT-diensten zorgen wij er vanuit Den Haag voor dat ruim 40.000 rijkscollega’s van 7 ministeries hun werk in dienst van de samenleving altijd, overal en veilig kunnen uitvoeren. Daarbij is de businessunitmanager van grote toegevoegde waarde. De Business Unit Manager ziet toe op de levering, het beheer én de doorontwikkeling van de diensten van SSC-ICT.

Ruud van Mieghem, Business Unit Manager: 'In mijn loopbaan heb ik al flink wat organisaties gezien en SSC-ICT is voor mij een van de mooiste IT-organisaties die ik ken. Met interessante maar ook veeleisende klanten, met alle facetten van het IT vak aanwezig. Achter de schermen wordt heel hard gewerkt om de IT van zeven ministeries in de lucht te houden, om belangrijke maatschappelijke systemen altijd te laten draaien. Dat vind ik bijzonder om te zien en om aan bij te dragen, samen met alle knappe koppen die er bij SSC-ICT rondlopen. Ik heb een technisch hart maar begrijp ook graag de klantkant van het verhaal. Begrijpen waarvoor je het doet, elkaar begrijpen en verder helpen, dat inspireert. De uitdagingen zijn vaak vergelijkbaar, de ambitie altijd groot en de oplossing de noeste arbeid die je met elkaar doet.´

Ron Roozeboom, COO Shared Service Center ICT: ´Ruud van Mieghem is vanaf januari 2023 benoemd als Business Unit Manager IT Standaard Services. Ruud vervulde deze rol al drie jaar op interimbasis, maar nu dus in vaste dienst bij SSC-ICT. We zijn bijzonder blij met de keuze voor Ruud op deze positie. Gezien de transformatie waarin SSC-ICT zich momenteel bevindt is ook in deze Business Unit veel werk aan de winkel.

In het verleden vervulde Ruud diverse (interim-)managementfuncties in het bedrijfsleven en voor de overheid. Zo was hij onder andere projectmanager bij Rijkswaterstaat, het ministerie van Buitenlandse Zaken en het ministerie van Justitie en Veiligheid en was hij bij SSC-ICT ook al eerder programmamanager.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en SSC-ICT. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.