Ewout de Graaf MT-lid Control op Beleid en Uitvoering bij JenV

Ewout de Graaf is per 9 januari 2023 benoemd tot MT-lid Control op Beleid en Uitvoering (CBU) binnen de Directie Financieel-Economische Zaken (DFEZ) van het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Directie Financieel-Economische Zaken (DFEZ) maakt als concerncontroller onderdeel uit van het Bestuursdepartement JenV en vervult de rol van financieel-economisch geweten van de verschillende directoraten-generaal. DFEZ plant en coördineert het proces van begroting tot verantwoording, beheert de financiële infrastructuur en is verantwoordelijk voor de evaluatie en ontwikkeling van sturingsinstrumenten. CBU is de ‘front office’ die in samenwerking met alle belanghebbenden (nieuw) beleid en uitvoering toetst, creatieve alternatieven bedenkt, daarover adviseert en tijdig inspringt op budgettaire kansen en dreigingen.

DFEZ staat de komende jaren voor vraagstukken op het gebied van de verdere ontwikkeling van de controlfunctie, data-gedreven werken, versterking van de sturing op effectiviteit en doelmatigheid, het verbeteren van de bestuurlijke informatievoorziening en risicomanagement. Het MT-lid CBU neemt de lead bij de verdere ontwikkeling van het controlvak in samenwerking met alle counterparts binnen en buiten DFEZ.

Michael Beltman, directeur DFEZ: “We zijn blij dat Ewout onze directie komt versterken. Ik ben ervan overtuigd dat Ewout met zijn kennis en ervaring zal bijdragen aan de verdere ontwikkeling van de FEZ en CBU en ik zie uit naar de samenwerking.”

Ewout de Graaf: “Ik ben zeer gemotiveerd om aan de slag te gaan met de belangrijke maatschappelijke opgaven waarvoor Justitie en Veiligheid staat. Ik zie er naar uit om samen met de collega’s te werken aan de doorontwikkeling van beleidscontrol.”

Ewout was tot 9 januari 2023 werkzaam als coördinerend adviseur binnen de afdeling Ontwikkeling Financieel Beleid en Beheer van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Zijn loopbaan binnen de Rijksoverheid is hij gestart als rijkstrainee. Ewout heeft zijn bachelor Business Administration en master Global Business and Stakeholder Management gevolgd aan de Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en ministerie van Justitie en Veiligheid. Vacatures die Bureau ABD faciliteert worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren.