Celine Slijpen afdelingshoofd Arbeid en Vermogen, concerndirectie Fiscale en Juridische Zaken bij de Belastingdienst

Celine Slijpen start op 1 maart 2023 als afdelingshoofd Arbeid en Vermogen, concerndirectie Fiscale en Juridische Zaken bij de Belastingdienst bij het ministerie van Financiën.

Celine Slijpen

Celine is momenteel werkzaam bij Triodos Bank als manager Private Banking Nederland. Zij werkte daarvoor onder meer bij de Gemeente Rotterdam als beleidscoördinator Stadsontwikkeling en bij het ministerie van Financiën als beleidsmedewerker Arbeid en Vermogen binnen het directoraat-generaal Fiscale Zaken.

Celine gaat in haar nieuwe functie leidinggeven aan het team gespecialiseerde juristen en is volop betrokken bij de opgaven van de Belastingdienst op het gebied van arbeid en vermogen, waaronder box 3, de deregulering beoordeling arbeidsrelaties, de eigen woning, uitvoeringsvraagstukken inzake het al dan niet instellen van cassatie en het toepassen van de menselijke maat.

Harry Roodbeen, concerndirecteur Fiscale en Juridische Zaken: “Ik ben blij met de komst van Celine. Zij presenteert zich als een zelfbewuste en ambitieuze manager die verbinding en samenwerking zoekt en daarnaast goed bekend is met de operationele én bestuurlijke context waarin de afdeling opereert.”

Celine Slijpen: "Er liggen grote uitdagingen voor de belastingheffing op het gebied van arbeid en vermogen. Actuele, belangrijke en voor mij bekende en interessante onderwerpen. Ik zie er dan ook enorm naar uit om hier samen met het team een positieve bijdrage aan te gaan leveren.”

Celine studeerde fiscaal recht aan de Radboud Universiteit Nijmegen en Maastricht University en daarvoor Communicatie- en informatiewetenschappen aan de Universiteit van Tilburg,

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en concerndirectie FJZ van de Belastingdienst. Vacatures die Bureau ABD faciliteert worden breed bekend gemaakt via het ABD portaal en iedereen mag solliciteren.