Willem de Vries directeur Rijksrederij bij Rijkswaterstaat Zee en Delta

Willem de Vries start 1 februari 2023 als directeur van de Rijksrederij bij Rijkswaterstaat Zee en Delta bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Willem de Vries

Willem de Vries was tot voor kort General Manager in de sleepvaartindustrie voor KOTUG in Dubai. Hij komt met een gedegen nationale en internationale maritieme ervaring in diverse operationele en managementfuncties binnen de Koninklijke Marine, havensleepvaart en offshore. Daarnaast heeft Willem een langdurige en significante bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling van de grootste zeevaartschool van het Midden Oosten, en de bijbehorende internationale accreditaties. Willem de Vries volgde de opleiding tot beroepsofficier aan het Koninklijk Instituut voor de Marine.

Willy Dekker, hoofdingenieur-directeur Zee en Delta: “Ik verwacht dat de persoon en de vakman Willem een goede match met de Rijksrederij zijn. Ik verwelkom Willem ook van harte in het directieteam van Rijkswaterstaat Zee en Delta.”

Willem de Vries: “Ik ben zeer blij met deze benoeming, en zie het als een eervolle voortzetting van mijn loopbaan waarbij de focus altijd is geweest op maritiem vakmanschap, rentmeesterschap, ‘leadership by example’, en klantrelatiemanagement. Na een succesvol verblijf van 16 jaar in het buitenland kijk ik ernaar uit om het team van de Rijksrederij en het directieteam van Rijkswaterstaat Zee en Delta te versterken.¨

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en Rijkswaterstaat Zee en Delta. Vacatures die Bureau ABD faciliteert worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren.