Sandra Kruger manager directie Geneesmiddelen en Medische Technologie bij VWS

Sandra Kruger start per 15 februari 2023 als manager bij de directie Geneesmiddelen en Medische Technologie bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Sandra Kruger

Sandra Kruger gaat leidinggeven aan het cluster Pakkettoelating en -bekostiging en inhoudelijk aan team Internationaal. Samen met haar team gaat zij werken aan betaalbare en tijdige toegang tot geneesmiddelen en namens Nederland afstemming en overleg voeren die nodig is voor de Europese regelgeving voor medische producten. De dossiers zijn complex en staan volop in de politieke en mediabelangstelling.

Karla van Rooijen: ´Ik ben erg blij met de benoeming van Sandra. Haar kennis van het werkveld en haar ervaring in Europa sluiten heel goed aan op haar nieuwe functie. De wijze waarop Sandra als waarnemend MT-lid functioneert geeft ook veel vertrouwen als het gaat om management en leidinggeven. Ik kijk uit naar de verdere samenwerking met haar als collega in het MT.´

Sandra Kruger: ´Ik ben blij dat ik mij in deze nieuwe functie kan blijven inzetten om samen met het team de uitdagingen op te pakken die er liggen om betaalbare en tijdige toegang tot medische producten te behouden. Dit doen we zowel op nationaal vlak op het gebied van pakkettoelating en -bekostiging, als op internationaal vlak via passende Europese wetgeving.´

Sandra is momenteel plaatsvervangend MT-lid bij de directie Geneesmiddelen en Medische Technologie en is daarvoor bestuurssecretaris geweest bij het College ter beoordeling van Geneesmiddelen (CBG). Bij het CBG werkte zij veel in een internationale omgeving en heeft zij veel kennis opgebouwd over de toelating van geneesmiddelen. Sandra startte haar carrière bij de farmaceutische industrie. Daarnaast was zij van 2013 tot 2017 vertrouwenspersoon voor VWS. Sandra studeerde Bio Farmaceutische Wetenschappen aan de Universiteit Leiden.

De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en het ministerie van VWS. Vacatures voor ABD-functies worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren. Deze benoeming is tot stand gekomen op basis van de procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst.