Miriam Aalders hoofd Bedrijfsvoering en Human Resources bij de Fiscale Inlichtingen en Opsporingsdienst

Miriam Aalders wordt met ingang van 1 april 2023 benoemd tot Hoofd Bedrijfsvoering en Human Resources bij de Fiscale Inlichtingen en Opsporingsdienst (FIOD) van de Belastingdienst bij het ministerie van Financiën.

Miriam Aalders

Miriam brengt veel ervaring mee in de Human Resources en Bedrijfsvoering. Ze bekleedde meerdere posities binnen en buiten het ministerie van Financiën, waarin ze ook leiding heeft gegeven aan veranderprocessen. Zo werkte zij onder meer als opleidingsadviseur bij het ministerie van Buitenlandse Zaken, de NS en als manager Leren & Ontwikkelen van de Belastingdienst Academie. Momenteel is Miriam afdelingshoofd Bureau Directeursondersteuning Datafundamenten & Analytics bij de Belastingdienst.

Drs. M.T. (Miriam) Aalders Dekker studeerde Toegepaste Onderwijskunde aan de Universiteit Twente.

Marjo Bloemen, plaatsvervangend algemeen directeur en directeur Bedrijfsvoering en Human Resources is blij om Miriam te kunnen benoemen in deze functie: ´Innovatief samenwerken aan een weerbare samenleving en bestrijding van financiële criminaliteit is waar we als FIOD voor staan. Als hoofd Bedrijfsvoering (BV) en Human Resources (HR) is Miriam medeverantwoordelijk voor een (gecoördineerde) implementatie van de missie, visie en strategie van de FIOD in zijn algemeenheid en de ontwikkeling en realisatie van de doelstellingen op het gebied van BV en HR in het bijzonder. Complexiteit en internationalisering van criminaliteit neemt toe. Dit stelt ook steeds zwaardere eisen aan de besturing (bedrijfsvoering) en medewerkers (HR) van de FIOD. Miriam is een krachtige leidinggevende, ze heeft een langjarige ervaring met leidinggeven aan bedrijfsvoerings- en HR-processen en het werken in een politiek-bestuurlijke context. Ik heb er het volste vertrouwen in dat ze met haar kennis en ervaring met verve invulling zal gaan geven aan deze nieuwe functie binnen de FIOD.´

Miriam: ´Ik ben erg enthousiast om bij de FIOD aan de slag te gaan. Het werk van de FIOD is belangrijk om financiële en fiscale criminaliteit op te sporen en te zorgen voor een rechtvaardige samenleving. Ik lever hier graag een bijdrage aan door op het gebied van bedrijfsvoering en HR de missie en visie van de organisatie te ondersteunen en mijn ervaring hiervoor in te zetten. Ik kijk ernaar uit om samen met de medewerkers en collega’ s van andere afdelingen aan de slag te gaan en de FIOD zo verder te brengen.’

Deze benoeming is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en de FIOD. Vacatures die Bureau ABD faciliteert worden breed bekendgemaakt en iedereen kan solliciteren.