Regine Alewijnse afdelingshoofd Communicatie bij DG Toeslagen

Regine Alewijnse wordt per 1 april 2023 benoemd tot afdelingshoofd Communicatie bij de directie Bedrijfsvoering van het directoraat-generaal Toeslagen bij het ministerie van Financiën.

Regine Alewijnse

Toeslagen is sinds 2021 een zelfstandig directoraat-generaal van het ministerie van Financiën met als strategische doelen: recht doen aan het verleden, presteren in het heden en anticiperen op de toekomst. De afdeling Communicatie draagt hieraan bij door heldere en activerende interne en externe communicatie te verzorgen.

Als afdelingshoofd Communicatie is Regine verantwoordelijk voor een goed functionerende communicatiefunctie binnen het directoraat-generaal Toeslagen op politiek, bestuurlijk en operationeel niveau. Samen met haar team ontwikkelt zij de communicatiestrategie en stelt ze communicatiebeleid op, in afstemming met de directeur-generaal, de onderdelen van het directoraat-generaal Toeslagen, het ministerie en met relevante stakeholders. Daarnaast is Regine er verantwoordelijk voor dat de afdeling Communicatie zich verder blijft ontwikkelen, vakinhoudelijk en als team. Ze is lid van het managementteam van de directie Bedrijfsvoering.

Margaret Meijer de Weerdt, directeur Bedrijfsvoering : ´Ik ben blij met de benoeming van Regine. Het directoraat-generaal Toeslagen maakt de komende jaren een sterke ontwikkeling door naar de best mogelijke dienstverlening voor de burgers. Met medewerkers die weten hoe dat moet. Met haar vakinhoudelijke expertise, haar mensgerichte leiderschapsstijl en netwerkvaardigheden verwacht ik dat Regine veel zal toevoegen aan deze ontwikkeling.´

Regine Alewijnse: ´In de gesprekken die ik voerde voorafgaand aan mijn benoeming trof het me hoe gemotiveerd iedereen is om het werk van Toeslagen steeds beter te maken. Ik doe hier graag aan mee. Als afdelingshoofd Communicatie ga ik me ervoor inzetten dat we met heldere en mensgerichte communicatie bijdragen aan het versterken van het vertrouwen in Toeslagen. Dat iedereen die daar recht op heeft gebruik kan maken van toeslagen die belangrijk zijn om mee te doen in de maatschappij.´

Regine werkt momenteel als lead branding & corporate communicatie bij Eneco. In deze functie is zij verantwoordelijk voor positionering, merk- en campagnestrategie, merkmanagement, corporate communicatie en employer branding. Hiervoor vervulde ze managementfuncties op gebied van marketing en communicatie bij verschillende bedrijven. Regine studeerde Communicatiewetenschap aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie is gedaan door Bureau ABD en het directoraat-generaal Toeslagen. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekend gemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.