Theatervoorstelling ‘A Seat at the Table’ voor leidinggevenden

Speciaal voor leidinggevenden binnen het Rijk is er op 20 maart 2023 een uitvoering van de theatervoorstelling ‘A Seat at the Table’: een actueel, confronterend en ontroerend verhaal over ervaringen met alledaags racisme en uitsluiting.

Acteurs in de theatervoorstelling A Seat at the Table

Na de succesvolle voorstelling vorig jaar is er de mogelijkheid om theatergroep Black Sheep Can Fly opnieuw in actie te zien. De voorstelling is inclusief een nagesprek met een panel over alledaags racisme, ook op de werkvloer. Het panel bestaat uit Marjan Hammersma (SG OCW), Carola van Rijnsoever (pSG BuZa) en Halleh Ghorashi (lid Staatscommissie tegen Discriminatie en hoogleraar Diversiteit en Integratie). Gespreksleider is Erik Pool (programmadirecteur Dialoog en Ethiek, schrijver, BZK).

Waarom een aparte voorstelling voor leidinggevenden?

Leidinggevenden hebben op de werkvloer een cruciale rol bij de aanpak tegen discriminatie en racisme. Leidinggevenden die alert zijn op signalen van discriminatie een racisme, deze signalen goed oppakken, en die zich bovendien duidelijk en regelmatig uitspreken over de non-discriminatie-norm en zelf voorbeeldgedrag vertonen dragen bij aan een werkklimaat waarin discriminatie geen kans krijgt.

Praktische informatie en aanmelden

  • Datum: maandag 20 maart Tijd 19.30 – 21.45 uur
  • Locatie: Paardenkathedraal Utrecht, Veeartsenijstraat 155, 3572 DD Utrecht
  • Voor wie: Alle leidinggevenden binnen de Rijksoverheid
  • Aanmelden via het aanmeldformulier