Lindy van de Westelaken hoofd afdeling Basisinfrastructuur en Dienstverlening bij BZK

Lindy van de Westelaken wordt per 20 maart 2023 hoofd afdeling Basisinfrastructuur en Dienstverlening bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

De afdeling Basisinfrastructuur en Dienstverlening formuleert de beleidskaders en wetgeving voor de digitale basisinfrastructuur en zet zich in voor innovatie en een betere dienstverlening aan burgers en bedrijven door de digitale overheid. Daarbij gaat het om thema’s als generieke digitale dienstverlening aan burgers en bedrijven én de gegevensuitwisseling en infrastructuur die nodig is om diensten aan burgers en bedrijven te kunnen bieden. Samen met medeoverheden en uitvoeringsorganisaties werkt de afdeling aan deze Generieke Digitale Infrastructuur (GDI).

Lindy is nu plaatsvervangend afdelingshoofd I-Stelsel en Vakmanschap bij de directie CIO Rijk bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. In de periode juli 2022 tot december 2022 was zij waarnemend afdelingshoofd van deze afdeling. Daarvoor was zij coördinerend beleidsmedewerker en teamcoördinator bij de directie CIO Rijk. Lindy heeft eerder, ook in het digitale domein, 12 jaar in de GGZ gewerkt en 6 jaar in het toezicht bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd.

Lindy studeerde Politieke Wetenschappen aan de Universiteit van Leiden en Informatiemanagement aan TIAS Business School in Tilburg.

Mark Vermeer, directeur Digitale Overheid: “Ik ben blij dat Lindy de overstap maakt van CIO Rijk naar de directie Digitale Overheid. Binnen de drie digitale directies van DGDOO willen we talent zoals Lindy graag de kans geven zich verder te ontplooien als leidinggevende. Lindy heeft zich bewezen als mensgericht manager met speciale aandacht voor stakeholder management; eigenschappen die zij goed kan gebruiken in haar nieuwe functie.”

Lindy van de Westelaken: “Het mooie aan deze overstap is dat ik binnen DGDOO kan blijven werken aan onze digitale opgave. Ik ken het politiek-bestuurlijke speelveld en ik ken de thematiek. Zo ben ik onder meer vanuit CIO Rijk nauw betrokken geweest bij de Werkagenda Waardengedreven Digitaliseren van onze Staatssecretaris. Wat mij uitdaagt in deze rol is dat mijn horizon nu breder wordt: van het Rijk naar de hele overheid. Bovendien mag ik samen met mijn nieuwe collega’s verder bouwen aan het digitaal fundament voor goede diensten aan burgers en bedrijven. Dit is, zeker in een tijd waarin onze overheidsdienstverlening onder spanning staat, een wezenlijke publieke taak waar ik mij met liefde aan kan binden.”

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door de directie Digitale Overheid in samenwerking met Bureau ABD. Vacatures die Bureau ABD faciliteert worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren.