Marc van Hilvoorde afdelingshoofd Dienstverlening bij Financiën

Marc van Hilvoorde is per 15 februari 2023 benoemd tot afdelingshoofd Dienstverlening bij de directie Digitalisering en Informatisering van het ministerie van Financiën.

Marc van Hilvoorde

Binnen het ministerie van Financiën is onder de plaatsvervangend secretaris-generaal een nieuwe directie ´Digitalisering en Informatisering´ (D&I) ingericht. Deze directie voert de integrale dienstverlening (kaderstelling, monitoring en uitvoering) op het gebied van digitalisering en informatisering voor het beleidsdepartement uit en ondersteunt de departementale Chief Information Officer(CIO) op diens brede werkterrein.

Hoofdtaken van de directie D&I zijn enerzijds het realiseren van de best mogelijke informatievoorziening voor medewerkers van het beleidsdepartement van Financiën en anderzijds het invulling geven aan IV-beleid, -kaderstelling en – monitoring. Doelstelling is dat de directie D&I wordt ervaren als een betrouwbare en stabiele IV-dienstverlener, in de nabijheid van gebruikers en werkend vanuit een strak georganiseerde achterkant die zorgt voor moderne, robuuste IT-ondersteuningsmiddelen.

Als afdelingshoofd heeft Marc een belangrijke richtinggevende en op de voortgang controlerende rol bij het realiseren van eerdergenoemde doelstelling en vervult hij tevens de rol van Chief Technology Officer van het beleidsdepartment. Hij adviseert de ambtelijke en politieke leiding proactief over digitaliseringsonderwerpen en onderhoudt klantcontacten met het management van de verschillende directies van het beleidsdepartement. Samen met zijn team geeft Marc invulling aan de doorontwikkeling, modernisering en verbetering van de bestaande dienstverlening.

Tanja van Burgel, directeur Digitalisering en Informatisering: “Ik ben blij met de komst van Marc, met zijn rijksbrede ervaring ben ik ervan overtuigd dat hij Financiën gaat helpen om de digitaliseringsopgave te realiseren, de I-governance te versterken en dat hij kan helpen met het verder vormgeven van deze nieuwe directie en daarmee het door ontwikkelen van onze IV dienstverlening.¨

Marc van Hilvoorde : “Ik ben erg blij met mijn benoeming want het ministerie van Financiën is een prachtige omgeving om te werken. De afdeling Dienstverlening levert cruciale diensten en dat zie je terug in de gedrevenheid van de mensen. Ik wil graag samen met de afdeling bijdragen aan de duidelijke doelstelling voor de directie om een betrouwbare en stabiele IV-dienstverlener te zijn.”

Marc was als afdelingshoofd ICT Diensten en Voorzieningen tevens plaatsvervangend CIO Rijk werkzaam bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Hij was onder meer verantwoordelijk voor het opdrachtgeverschap en tactisch beheer van rijksbrede voorzieningen en diensten, zoals het vernieuwde Rijksportaal) en rijksbrede videoconferencing portfolio, waaronder Webex. Hiervoor vervulde Marc managementfuncties bij Logius, KPMG, PricewaterhouseCoopers en de Belastingdienst. Marc studeerde Bedrijfseconomie aan de Universiteit van Tilburg. In 2003 rondde hij de Postdoctorale opleiding Accountancy af aan de Universiteit van Tilburg.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie is gedaan door Bureau ABD en het ministerie van Financiën. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekend gemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.