Vincent Lamme manager CIO en Informatiemanagement bij BZK

Vincent Lamme wordt per 11 april 2023 benoemd als manager CIO en Informatiemanagement bij het ministerie van Binnenlandse zaken en Koninkrijksrelaties.

Vincent Lamme

De directie CIO en Informatiemanagement (CIO&I) werkt voor BZK aan een betere samenhang in en verbetering van de informatievoorziening door advies, overzicht, kennis en kaders. CIO&I is strategisch partner in het IT-domein bij zowel ontwikkeling als exploitatie, jaagt technologische innovaties aan en verhoogt kennis bij medewerkers. Met de I-strategie van BZK, een forse toename in digitaliseringsprojecten en de toegenomen aandacht voor informatiemanagement en informatiehuishouding neemt de omvang van de directie CIO&I toe. Ook wordt de adviserende taak uitgebreid naar systemen die al in beheer zijn genomen zodat het totaal aan ICT investeringen in beeld is. Op het vlak van strategische advisering is het de ambitie om BZK te helpen een lange termijnvisie op het vlak van ICT en IV te ontwikkelen. Kortom: de directie CIO&I wil zijn impact verder verhogen. Deze verandering vraagt om een zorgvuldige begeleiding.

Vincent Lamme werkt nu als teammanager binnen de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Momenteel als regisseur binnen de Agile-transitie van de IV-keten rond klantgerichte dienstverlening. Vincent is al geruime tijd werkzaam binnen de uitvoering en altijd op het snijvlak van business en IT. Zo was hij eerder als hoofd van het CIO Office verantwoordelijk voor de integrale bewaking en sturing op het gebied van informatiemanagement binnen de organisatie. Daarvoor was Vincent werkzaam als projectmanager, informatiemanager en strategisch adviseur. Vincent studeerde geologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Vincent Lamme: 'De directie CIO en Informatiemanagement geeft richting aan de informatievoorziening die de maatschappelijke opgaven waar BZK voor staat mogelijk maakt.  Informatievoorziening is daarmee van grote waarde en kan ook wel gezien worden als ‘de bloedsomloop’ van een organisatie. In aanloop naar deze benoeming heb ik al verschillende gedreven collega’s mogen spreken, die graag hun bijdrage leveren aan dit boeiende werkveld. Ik zie er dan ook naar uit om samen aan de slag te gaan met de verdere doorontwikkeling van de directie.'

Magchiel van Meeteren, directeur CIO en Informatiemanagement: 'Ik ben erg blij dat Vincent ons MT komt versterken. Vincent brengt ruime kennis en ervaring mee op ons werkgebied, vanuit de praktijk van de uitvoering. Zijn verbindende stijl van leidinggeven kunnen we goed gebruiken om onze groei verder vorm te geven. Ik heb er alle vertrouwen in dat we met de komst van Vincent nog meer meerwaarde voor BZK kunnen leveren.'

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en het ministerie van BZK. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.