Mariska Harte MT-lid landsdelen teams Programma Bureau bij LNV

Mariska Harte wordt per 1 maart 2023 MT-lid landsdelen teams Programma Bureau bij het directoraat-generaal Regieorganisatie Transitie Landelijk Gebied DG RTLG van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

De 5 landsdelen teams participeren actief bij het opstellen van de gebiedsprogramma’s in de provincies, en bij de realisatie daarvan. De primaire focus van de landsdelenteams is daarom gericht op de provincies, vanwege hun rol als gebiedsregisseur voor de provinciale gebiedsprogramma’s NPLG. De teams hebben primair een ondersteunende en faciliterende rol. Ze vervullen een brugfunctie bij beleids-, kennis- en capaciteitsvraagstukken richting andere onderdelen van RTLG, LNV én collega’s bij andere departementen (primair I&W en BZK).

Mariska is sinds april 2022 kwartiermaker MT-lid landsdelen teams Programma Bureau. Daarvoor was zijn waarnemend MT-lid afdeling Gebieden en cluster Aansturing & Financiën bij LNV. Mariska studeerde biologie aan de Landbouwuniversiteit Wageningen.

Mariska Harte: “Ik ben trots om leiding te mogen geven aan drie landdelen-teams: Zuidwest voor de provincies Zeeland en Zuid-Holland, Noordwest voor de provincies Flevoland, Noord-Holland en Utrecht en Zuid voor de provincies Limburg en Noord-Brabant. Het geeft mij heel veel energie om met de teams en de provincies samen te werken aan een gezond ecosysteem, met voldoende en schoon water en robuust in deze tijden van klimaatverandering. En daarbij het perspectief van ondernemers en het sociale welzijn van (andere) bewoners een centrale rol te geven. De samenhang tussen beleid, planvorming en realisatie vind ik daarin heel belangrijk.”

Marieke Mossink, directeur Programmabureau: ”Mariska is een ervaren manager met een mensgerichte stijl van leidinggeven en veel affiniteit met team en organisatieontwikkeling. Bovendien heeft zij een goed gevoel voor uitvoeringsaspecten van beleid, mede door haar eerdere ervaring bij Rijkswaterstaat. Ik ben dan ook erg blij dat zij haar belangrijke rol binnen het programma bureau kan vervolgen”.

De vacature is zoals gebruikelijk opengesteld, hoewel de organisatie al een geschikte kandidaat op het oog had, zoals in de vacaturetekst was vermeld. Na een zorgvuldige procedure, is deze het ook geworden.