Simon Heijnen sectormanager IT bij de Auditdienst Rijk

Simon Heijnen is per 1 april 2023 benoemd tot sectormanager IT bij de Auditdienst Rijk.

Simon Heijnen

De Auditdienst Rijk (ADR) is de interne auditor van de Rijksdienst en de Audit Autoriteit in Nederland voor de Europese Commissie. De ADR is beheersmatig gepositioneerd als onderdeel van het ministerie van Financiën. De professionals van de ADR leveren een proactieve bijdrage aan de kwaliteit van de Rijksdienst door onderzoek naar sturing, beheersing en verantwoording te verrichten.

In de functie van sectormanager IT zal Simon leidinggeven aan ongeveer 100 IT-specialisten die de ADR rijksbreed inzet in de onderzoeken op de verschillende ministeries. Hij is verantwoordelijk voor de strategische personeelsplanning en de effectieve inzet van expertise op het domein van cybersecurity, data-analyse, algoritmen, ERP systemen, jaarrekeningcontrole en privacy. Verder draagt hij zorg voor de verdere innovatie, vakontwikkeling en kennisdeling binnen de IT-discipline bij de ADR.

Bart de Jongh, directeur Kennis en Ontwikkeling ADR: ”Ik ben blij dat Simon ons managementteam komt versterken en verantwoordelijk wordt voor onze sector IT. Technologische ontwikkelingen hebben een grote impact op de Rijksdienst en daarmee ook op ons onderzoek. Simon is een echte vernieuwer en weet kansen te benutten om ons onderzoek verder te innoveren en te automatiseren. Zijn verbindende kwaliteit en energie gaan de sector helpen om te voorzien in de toenemende vraag van onze opdrachtgevers om de betrouwbaarheid van hun technische toepassingen te beoordelen."

Simon Heijnen kijkt uit naar zijn nieuwe functie: “Het verder uitbouwen van de sector IT én het innoveren van onze auditaanpak spreekt mij enorm aan. Ik ga er met veel energie aan beginnen en verheug me op de samenwerking met zoveel deskundige en specialistische collega’s.”

De afgelopen zes jaar gaf Simon leiding aan het team ADR Analytics binnen de ADR. Dit team is de drijvende kracht in het realiseren van een data gedreven audit. Het team is onder zijn leiding gegroeid en een kennispartner geworden voor rijksdiensten op het gebied van analytics in het brede audit- en controldomein. Daarvoor was hij auditmanager bij de ADR en auditleider bij het ministerie van Infranstructuur en Waterstaat. Simon heeft zijn master of science accountancy afgerond aan de Business Universiteit Nyenrode in Breukelen.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.