Anita Lee afdelingshoofd Opdrachtgeverschap en Handhaving bij SZW

Anita Lee wordt per 1 april 2023 benoemd als afdelingshoofd Opdrachtgeverschap en Handhaving bij de directie Werknemersregelingen van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Anita Lee

Voor de afdeling Opdrachtgeverschap en Handhaving (O&H) ligt er een opgave om opdrachtgeverschap en de afdeling op de kaart te zetten en te positioneren binnen en buiten de directie, alsook ten aanzien van het integraal vormgeven van deze nieuwe afdeling, het verbinden van de clusters Opdrachtgeverschap en Handhaving en het opbouwen van een nieuw team. Dit vraagt van het afdelingshoofd het vermogen om te enthousiasmeren, buiten de gebaande paden te denken, medewerkers uit te nodigen, hoofdlijnen van dossier te doorzien en verbinding te leggen met andere dossiers binnen SZW. Daarmee is het nieuwe afdelingshoofd O&H een belangrijk adviseur voor de bewindspersonen van SZW.

Anita Lee werkt nu als manager op de afdeling Marktintegriteit en Handhaving van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Deze afdeling richt zich op de bestrijding van crimineel gedrag door ondernemingen en personen in de financiële sector waarbij regelmatig wordt samengewerkt met andere ketenpartners. Daarvoor heeft zij als toezichthouder van de AFM ruime ervaring opgedaan in het doen en leiden van (handhavings)onderzoeken. Zij studeerde Notarieel recht aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en heeft de postdoctorale specialisatieopleiding Financieel recht bij de Grotius Academie van de Radboud Universiteit gedaan.

Anita Lee: “Graag zet ik mijn ervaring in de uitvoering in om samen met het team en alle andere stakeholders aan deze uitdagende opgave te werken. SZW maakt betekenisvol beleid en UWV, Belastingdienst en SVB brengen niet alleen het beleid in de praktijk maar zien ook wanneer beleid nog niet goed werkt. De relatie met deze uitvoerders is dan ook cruciaal. Ik heb veel zin om met alle nieuwe collega’s aan de slag te gaan voor werk, bestaanszekerheid en kansengelijkheid!”

Araya Sumter, directeur Werknemersregelingen: “Met de benoeming van Anita start een mooie nieuwe afdeling met speciale aandacht voor Opdrachtgeverschap en Handhaving. Anita brengt veel inhoudelijke kennis met zich mee op het gebied van handhaving als ervaring met de uitvoering van beleid. Anita is een bevlogen manager met een mensgerichte aanpak, die graag de verbinding opzoekt. Samen met de collega’s, de publieke dienstverleners en andere stakeholders zal Anita zich inzetten rondom de thema’s opdrachtgeverschap, handhaving en praktijkgericht werken, zodat we in gezamenlijkheid de bestaanszekerheid voor mensen kunnen verbeteren. Ik kijk uit naar de samenwerking!”

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en het ministerie van SZW. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.