Michèle Blom bestuursvoorzitter Isala klinieken

Na zes jaar directeur-generaal Rijkswaterstaat slaat Michèle Blom een geheel nieuwe weg in: ze wordt de nieuwe bestuursvoorzitter van de Isala klinieken, een topklinisch ziekenhuis met vestigingen in Zwolle en omgeving. Op 10 juli 2023 is daar haar eerste werkdag. Hiermee verlaat ze de Algemene Bestuursdienst.

Michèle Blom

Secretaris-generaal Jan Hendrik Dronkers is blij voor Michèle: “Ik heb grote waardering voor Michèle en voor wat zij in de afgelopen jaren voor Rijkswaterstaat en IenW heeft betekend. Zo was zij het gezicht van IenW in tijden van droogte. En zij heeft gezorgd dat uitvoering en beleid, in lijn met de gedachte van Kompas IenW, elkaar steeds beter weten te vinden. In haar functie als DG RWS, en daarvoor in andere functies bij IenW en JenV, hebben wij Michèle leren kennen als een persoon die zich met hart en ziel ingezet heeft voor de publieke zaak. Na 32 jaar loyale inzet voor de Rijksdienst gaat Michèle nu aan de slag in een prachtige functie in een interessante en maatschappelijk relevante sector. Daar feliciteer ik haar van harte mee! Ik wens Michèle veel succes en geluk met deze stap.”

Michèle: “Ik heb veel zin in deze nieuwe uitdaging en tegelijkertijd vind ik het lastig om afscheid te nemen van de collega's van IenW en Rijkswaterstaat. Van het werk dat wij samendoen, en vooral ook de manier waarop. Als gedreven professionals die dag en nacht klaar staan. De mooiste plek bij de Rijksoverheid ga ik verruilen voor een prachtige plek in de zorg.”

Directoraat-generaal Algemene Bestuursdienst start de procedure om tot een opvolger van Michèle te komen. Na het vertrek van Michèle neemt plaatsvervangend directeur-generaal Patricia Zorko waar als directeur-generaal Rijkswaterstaat tot een opvolger is gevonden.