Ingeborg Absil directeur bereikbaarheid en netwerkkwaliteit bij Rijkswaterstaat Water Verkeer en Leefomgeving

Ingeborg Absil start per 1 mei 2023 als directeur bereikbaarheid en netwerkkwaliteit bij Rijkswaterstaat Water Verkeer en Leefomgeving (WVL). Ingeborg volgt Herma de Wilde op, zij gaat met vervroegd pensioen.

De directie bereikbaarheid & netwerkkwaliteit van  Rijkswaterstaat Water Verkeer en Leefomgeving (RWS WVL) ondersteunt de dagelijkse uitvoering van Rijkswaterstaat met praktisch toepasbare kennis voor het hoofd(vaar)wegennet van Nederland. Hierbij komen veiligheid en bereikbaarheid naar voren evenals de planvorming met effecten voor ruimtelijke ordening, geluid, lucht en natuur. De directie richt zich op ontwikkelingen van morgen en overmorgen en de (mogelijke) impact op de netwerken van Rijkswaterstaat zoals klimaatverandering of Smart Mobility.

Drs. I.N. (Ingeborg) Absil neemt momenteel de functie MT-lid Circulaire Economie waar bij de directie Duurzame Leefomgeving en Circulaire Economie, DGMI bij IenW. Daarvoor was ze interim-directeur Waterveiligheid en Klimaatadaptatie bij DGWB en heeft ze verschillende functies bij DGMI vervuld waaronder afdelingshoofd omgevingsveiligheid bedrijven, plaatsvervangend directeur Omgevingsveiligheid en Milieurisico’s en programmamanager modernisering Milieubeleid. Voordat ze de overstap maakte naar het ministerie van IenW heeft ze diverse managementfuncties vervuld bij de gemeente Rotterdam. Ingeborg studeerde Sociale Geografie en vervolgens Milieukunde aan de universiteit van Utrecht.

Marlouke Durville (HID WVL): “Ingeborg heeft veel beleidservaring en dat geeft een hele mooie aanvulling in het directieteam van WVL. Haar enthousiasme en energie maakt dat ik echt uitkijk naar onze samenwerking.”

Ingeborg Absil: "Ik kijk er naar uit om mijn bijdrage te leveren aan de boeiende opgaven van deze directie in het werken aan de veiligheid en bereikbaarheid van Nederland voor nu en in de toekomst. Ik zie het daarbij als een mooie stap om aan de slag te gaan bij de uitvoering en vanuit mijn ervaring met beleid de goede verbinding te leggen."

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via een procedure van de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door DGABD en Rijkswaterstaat. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.