Adriaan Schutte directeur Informatievoorziening Rijkswaterstaat Netwerken

Adriaan Schutte start per 1 mei 2023 als directeur Informatievoorziening Rijkswaterstaat Netwerken bij de Centrale Informatievoorziening  van Rijkswaterstaat bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Adriaan Schutte

De opgave voor de directie Informatievoorziening Rijkswaterstaat Netwerken de komende jaren is de ICT-basisinfrastructuur van RWS - die randvoorwaardelijk is Nederland te laten blijven bewegen - stabiel en betrouwbaar te houden en klaar te maken om toekomstige ontwikkelingen als bijvoorbeeld Smart Mobility en Smart Shipping mogelijk te maken.

Adriaan Schutte is sinds 2022 (tijdelijk) directeur Informatievoorziening, Informatiemanagement en Control bij de Corporate Dienst van Rijkswaterstaat. Daarvoor vervulde hij verschillende functies bij diverse gemeenten. Hij startte zijn loopbaan als consultant bij BMC in de publieke sector. Adriaan studeerde Bestuurskunde/Overheidsmanagement aan de Haagse Hogeschool, met als afstudeerrichting European public management en auditing en consultancy.

Adriaan Schutte: “Ik heb ongelofelijk veel zin in deze uitdaging. De afgelopen maanden heb ik de CIV leren kennen als een organisatieonderdeel met een breed scala aan verantwoordelijkheden met kundige en gemotiveerde collega’s en kijk er zeer naar uit nader kennis te maken.”

Ron Kolkman, hoofdingenieur-directeur Rijkswaterstaat Centrale Informatievoorziening: “Met Adriaan Schutte hebben we een doortastende directeur gevonden met kennis en ervaring van IT én Rijkswaterstaat."

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via een procedure van de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door DGABD en Rijkswaterstaat. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.