Richard Vielvoije directeur Rijksorganisatie Ontwikkeling Digitalisering en Innovatie bij BZK

Richard Vielvoije is per 1 maart 2023 benoemd tot directeur Rijksorganisatie Ontwikkeling Digitalisering en Innovatie bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Richard Vielvoije

Drs. R. (Richard) Vielvoije is sinds 2020 directeur I-Interim Rijk, UBR organisatie, UBR ontwikkelbedrijf bij BZK. Ook was hij waarnemend directeur Rijksorganisatie Ontwikkeling Digitalisering en Innovatie. Daarvoor was hij Director Organizational Transformation en werkzaam bij de gemeente Rotterdam en het Rotterdamse MKB.

Rijksorganisatie Ontwikkeling Digitalisering en Innovatie (ODI) is een nieuw agentschap. Het helpt de Rijksoverheid bij belangrijke maatschappelijke vraagstukken door organisaties, teams en medewerkers te ontwikkelen, digitaliseringsvraagstukken aan te pakken en de innovatiekracht bij het Rijk te vergroten. De directeur Rijksorganisatie ODI is eindverantwoordelijk bestuurder voor dit agentschap. De directeur is tevens onderdeel van het managementteam DGVBR en daarmee ook medeverantwoordelijk voor de dienstverlening van DGVBR als geheel binnen het Rijk.

Richard Vielvoije: “Met de Rijksorganisatie ODI heeft de overheid goud in handen. Ik ben trots op de 800 professionals die dagelijks helpen om de overheid beter te laten functioneren. Vanuit het hart van de rijksprofessional en de blik van de buitenstaander werken we graag mee en denken we vooruit. Ik neem graag mijn ervaring van het Rotterdamse bedrijfsleven, gemeente Rotterdam en Deloitte mee om nog meer realisatiekracht toe te voegen, kennis te verrijken en een fijne werkplek te creëren waar men hun competenties kan versterken.

Ronald Barendse, plaatsvervangend directeur-generaal Uitvoeringsorganisatie Bedrijfsvoering Rijk: “Ik ben verheugd dat Richard, met al zijn ervaring, de vernieuwde Rijksorganisatie ODI gaat leiden. Met de kennis en ervaring van de 12 sterke merken zoals onder meer Rijksconsultants, I-Interim Rijk, het Rijkstraineeship en Gateway review en een meer integrale inzet zullen de departementen worden gesteund in de aanpak van maatschappelijke opgaven”.

Na zijn master in Science of Business Economics aan de Universiteit van Amsterdam, heeft Richard een postmaster gedaan bij de Rijkuniversiteit Groningen.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door het directoraat-generaal Algemene Bestuursdienst en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De vacature is zoals gebruikelijk opengesteld, hoewel de organisatie al een geschikte kandidaat op het oog had, zoals in de vacaturetekst was vermeld. Na een zorgvuldige procedure, is deze kandidaat het ook geworden.