Elise Splint directeur Arbeidsmarkt en Sociaal-Economische Aangelegenheden bij SZW

Elise Splint wordt per 1 april 2023 benoemd als directeur Arbeidsmarkt en Sociaal-Economische Aangelegenheden (ASEA) bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

De directie ASEA werkt vanuit een economisch-analytische invalshoek mee aan beleidswijzigingen op het terrein van de arbeidsmarkt en sociale zekerheid. Hierbij valt te denken aan de aanpak van de krapte op de arbeidsmarkt, de toekomstige aanpak van het stelsel van collectieve voorzieningen en de rol van solidariteit erbij, aanpassingen aan het minimumloon of de nieuwe regels voor ZZP-ers. Daarnaast ligt de opgave voor het inkomensbeleid en de advisering over beleid van andere ministeries bij de directie ASEA.

Elise Splint werkt nu als afdelingshoofd Collectieve Sector en Inkomensbeleid en plaatsvervangend directeur ASEA bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Voor die tijd was zij onder andere clustercoördinator Inkomensbeleid, werkte ze bij de directie Kinderopvang en bij het Ministerie van Justitie. Ze studeerde business studies aan de Universiteit van Tilburg en aan Sciences Po en heeft een master in Strategic Management. 

Elise Splint: “Het voelt als een voorrecht om als directeur van dit scherpzinnige en constructieve team bij te mogen dragen aan een arbeidsmarktstelsel dat werkt voor iedereen.”

Stan Kaatee, directeur-generaal Werk: “Elise heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een uitstekende manager bij ASEA en gaat nu verder doorgroeien als eindverantwoordelijke voor de macro-economische beleidsvorming bij SZW. Ze is een stevige, openhartige en enthousiaste collega en we zijn blij met haar komst in het directeurenteam van DG Werk!”

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door DGABD en het ministerie van SZW. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.