Nicole van der Wolk directeur Ambtenaar en Organisatie bij Digitalisering en Overheidsorganisatie bij BZK

Nicole van der Wolk wordt met ingang van 1 mei 2023 benoemd tot directeur Ambtenaar en Organisatie bij bij het directoraat-generaal Digitalisering en Overheidsorganisatie bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK).

Drs. N.H.M.G.A. (Nicole) van der Wolk werkt sinds 2010 aan de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). Tot 2019 was zij daar directeur Personeel en Organisatie en sinds 2019 is zij directeur Strategische Organisatie Ontwikkeling. Van 2002 tot 2010 heeft zij als hoofd Personeel en Organisatie en daarna als lid van de algemene directie bij de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) gewerkt. Tussen 1989 en 2002 bekleedde zij diverse staffuncties bij de Rijksoverheid.

De directeur heeft de komende jaren een aantal samenhangende opgaven die belangrijke bijdragen leveren aan het herstel van het vertrouwen van burgers en bedrijven in de overheid. Prominente onderdelen daarvan zijn initiatieven gericht op een grenzeloos samenwerkende overheid die over de departementsgrenzen heen en samen met andere overheden, burgers en bedrijven de bedoeling centraal stelt en opgavegericht werkt, de Ontwikkelagenda rijksdienst gericht op verbetering van de kwaliteit van de Rijksdienst en het blijven werken aan een inclusieve en integere overheid waar medewerkers zichzelf kunnen zijn, op hun talenten worden beoordeeld en - ook in de contacten met burgers en bedrijven - veilig en goed kunnen werken. Daarnaast ligt er een actuele en belangrijke uitdaging om een aantrekkelijke werkgever te blijven in de huidige krappe arbeidsmarkt.

Nicole van der Wolk: "Dat er veel in beweging, en veel te winnen is in het samenspel tussen overheden, burgers en bedrijven, staat buiten kijf. Hieraan werken vanuit een publieke setting is wat mij betreft evenzeer een eer, als dat het uitdagend en belangrijk is. Mijn persoonlijke leidraad om vanuit waardegedreven samenwerking te komen tot nieuwe wegen en hernieuwde wederkerigheid zal in het opgave gericht werken ongetwijfeld zijn eigen vorm krijgen. Ik verheug me erop om samen met de collega’s en andere betrokkenen, gezamenlijk de schouders te zetten onder de opgaven die daarvoor bij de directie en haar partners zijn belegd."

Marc Allessie, wnd. directeur-generaal Digitalisering en Overheidsorganisatie: “Ik ben heel blij dat Nicole van der Wolk binnenkort als directeur Ambtenaar en Organisatie aan de slag gaat. Zij brengt niet alleen veel relevante kennis en ervaring op het domein van de directie mee, maar ook ‘de blik van buiten’. Ik vertrouw erop dat de stevige opgave voor de directie in de komende jaren bij haar in uitstekende handen is."

Nicole studeerde onder andere Organisatiepsychologie, planning en beleid aan de Universiteit Utrecht. Op dit moment werkt ze aan de afronding van haar deelname aan de International MBA opleiding aan TIAS school of Business Administration & Society.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door het Bureau Algemene Bestuursdienst en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.