Sietske Duller directeur Migratiebeleid bij JenV

Sietske Duller wordt met ingang van 1 april 2023 directeur Migratiebeleid bij het directoraat-generaal Migratie van het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Sietske Duller

Het directoraat-generaal Migratie staat voor een weloverwogen en uitvoerbaar migratiebeleid, waarbij als uitgangspunt geldt dat migratie bijdraagt aan de Nederlandse samenleving en waarbij het respect voor de migrant niet uit het oog wordt verloren. Het directoraat-generaal werkt aan het migratiebeleid en ondersteunt bij de uitvoering ervan in een omgeving die sterk wordt bepaald door de politiek, het publieke debat en internationale ontwikkelingen. Dit doet zij met de partners in de migratieketen door strategische kaders voor het (intern)nationaal migratiebeleid te ontwikkelen die effectief en uitvoerbaar zijn. De directie Migratiebeleid is verantwoordelijk voor het beleid voor gereglementeerde en beheerste toelating, verblijf en terugkeer van vreemdelingen. Daartoe formuleert zij kaderstellend beleid en geeft vorm aan het (intern)nationaal beleid voor toelating en verblijf van vreemdelingen, dat voorziet in de maatschappelijke behoefte en invulling geeft aan de internationale verplichtingen.

Annet Bertram, directeur-generaal Migratie: "Ik ben samen met het managementteam blij met de benoeming van Sietske. Sietske heeft het afgelopen jaar samen met het managementteam en met veel andere collega’s voor hete vuren gestaan. Een knappe prestatie. Sietske heeft enorm veel kennis van het migratie vraagstuk en verheugt zich erop deze kennis zo in te zetten dat we ook kunnen werken aan de lange lijnen. Ik verheug me op de voortgezette samenwerking!"

Sietske Duller: "Migratie is een maatschappelijk vraagstuk dat ertoe doet en volop in de belangstelling staat. Niet alleen op het terrein van asiel en asielopvang, maar ook op grens, terugkeer, regulier en nationaliteit hebben wij het nodige te doen. Ik werk graag samen met de collega’s in het DG en de keten, en partners binnen en buiten de overheid aan duurzame oplossingen en een toekomstbestendig migratiebeleid."

Sietske Duller is sinds maart 2022 werkzaam als waarnemend directeur Migratiebeleid bij het DG Migratie van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Daarvoor was zij hoofd afdeling Toezicht, Regulier en Nationaliteit tevens plaatsvervangend directeur Migratiebeleid bij DGM. Eerder was zij werkzaam als plaatsvervangend directeur Communicatie bij de Algemene Leiding van het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Sietske studeerde Communicatie- en Informatiewetenschappen aan de Universiteit van Tilburg.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De vacature is zoals gebruikelijk opengesteld, hoewel de organisatie al een geschikte kandidaat op het oog had, zoals in de vacaturetekst was vermeld. Na een zorgvuldige procedure, is deze kandidaat het ook geworden.