Michel de Roos plaatsvervangend politiechef Midden-Nederland

Michel de Roos start 11 april 2023 als nieuw hoofd operatiën, tevens plaatsvervangend politiechef in de eenheid Midden-Nederland. Michel was werkzaam als hoofd operatien in de eenheid Oost-Nederland. Hij is de opvolger van Leo Wallage, die zich volledig gaat richten op versterking van de portefeuille Politie voor Iedereen.

Michel de Roos

Michel de Roos startte zijn loopbaan in de jaren negentig na het volgen van zijn opleiding op de politieacademie bij de politie in Amsterdam waarna hij na een korte periode overging naar het regiokorps Haaglanden waar hij gedurende twintig jaar tal van functies bekleedde. Na zijn functie als sectorhoofd voor het district Den Haag centrum ging Michel in 2019 naar de eenheid Oost-Nederland waar hij toetrad tot de eenheidsleiding als hoofd operatien.

Michel is naast zijn werk landelijk portefeuillehouder aanpak OMG’s. Daarnaast is hij betroken bij de landelijke portefeuille dienstverlening en verantwoordelijk voor de landelijke ontwikkelingen rond slachtofferrechten. Hij is daarnaast voorzitter van de stuurgroep aanbesteding voertuigen en is nationaal commandant NSGBO. Tenslotte maakt hij deel uit van de landelijke stuurgroep ‘duurzaamheid’.