Susan Vervoordeldonk hoofd Kwaliteit 2 CFB, Stoffen bij het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen

Susan Vervoordeldonk is met ingang van 1 april 2023 hoofd Kwaliteit 2 CFB, Stoffen bij het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen.

De afdeling Kwaliteit is afgelopen jaren fors gegroeid. Na een organisatie-ontwikkeltraject is deze afdeling per 1 februari 2023 gesplitst in drie afdelingen. Er is geworven voor twee nieuwe afdelingshoofden. In deze functie is Susan samen met haar team verantwoordelijk voor het onderzoeken van de kwaliteitsaspecten van het geneesmiddel voordat ze kunnen worden toegelaten op de markt. Werkinhoudelijk kunnen de drie nieuwe afdelingen worden gezien als één geheel.  Susan is samen met haar collega afdelingshoofden verantwoordelijk voor een goede balans tussen werkaanbod en personele bezetting. Er zijn daarnaast veel Europese en internationale farmaceutische en regulatoire ontwikkelingen waar op geanticipeerd moet worden. Dit alles vraagt om een nauwe samenwerking met aandacht voor medewerkers en werkprocessen om zo consistentie van medicijn beoordelingen te waarborgen.

Susan Vervoordeldonk: ¨Na lange tijd gewerkt te hebben in het bedrijfsleven maak ik graag de stap naar de Rijksoverheid. Bij het agentschap van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen verwacht ik mijn regulatoire kennis en ervaring in te kunnen zetten en nog verder te verbreden. Als afdelingshoofd hecht ik veel waarde aan kwaliteit, zowel aan de menselijke kant als aan de proceskant. Het belang van samenwerken is groot, zeker in een fase zoals die waarin de afdelingen Kwaliteit zich momenteel bevinden. Ik kijk er naar uit om een bijdrage te gaan leveren aan de nieuwe organisatie.¨

Bennie Bloemberg, divisiehoofd Beoordelen en Vergunning verlenen bij aCBG: ¨Ik ben blij met de benoeming van Susan. Zij brengt jarenlange ervaring in de farmaceutische industrie en consultancy met zich mee. Door deze achtergrond en haar managementervaring heb ik er alle vertrouwen in dat het vormgeven van deze afdeling bij haar in goede handen is.¨

Susan Vervoordeldonk was Director Regulatory Affairs bij 3D-PharmXchange in Tilburg. Ze studeerde Biomedische Wetenschappen aan de Rijksuniversiteit Leiden en ze promoveerde tot doctor in de Geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door DGABD en het Agentschap College ter beoordeling van Geneesmiddelen. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.