Angela van Diejen MT-lid Digitale Economie bij EZK

Angela van Diejen wordt met ingang van 1 mei 2023 MT-lid Digitale Economie bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK).

De digitalisering transformeert onze economie in een razendsnel tempo. De reikwijdte en de urgentie van deze transitie is groot. Vanuit de directie zal Angela meebouwen aan een samenleving waarin digitalisering optimaal bijdraagt aan economische en maatschappelijke kansen voor iedereen. Angela gaat leiding geven aan de clusters Digitale Infrastructuur & Connectiviteit en Kennis & Innovatie. Samen met haar team gaat ze zich inzetten voor het continueren van onze positie als prominent digitaal knooppunt in Europa, als ook het vormgeven van beleid rond digitale sleuteltechnologieën, data en cloud.

Angela is nu manager van het stafbureau van directoraat-generaal Economie & Digitalisering (DG ED). Daarvoor werkte ze in diverse functies bij de directie Mededinging & Consumenten bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, waaronder de functie van waarnemend MT lid. Ze startte haar carrière bij (een voorloper van) de Autoriteit Consument en Markt. Ze studeerde Nederlands Recht aan de Universiteit Utrecht.

Jos De Groot, directeur Digitale Economie: “Angela is een welkome toevoeging aan ons MT! Door inzet van haar kennis en ervaring, maar ook door haar vernieuwende rol bij de totstandkoming van het nieuwe DG Digitale Economie. In een grote dynamische directie als Digitale Economie is verbinding tussen de medewerkers en met de andere directies van groot belang.”

Angela van Diejen: “In de verschillende rollen die ik binnen EZK heb vervuld, heb ik al samengewerkt met de directie Digitale Economie, steeds met bevlogen medewerkers en boeiende onderwerpen. Ik kijk er naar uit om nu onderdeel te gaan uitmaken van het MT van deze mooie directie.”

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door directoraat-generaal Algemene Bestuursdienst en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.