Anke Sikkema MT-lid Digitale Economie bij EZK

Anke Sikkema wordt met ingang van 15 mei 2023 MT-lid Digitale Economie bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK).

De digitalisering transformeert onze economie in een razendsnel tempo. De reikwijdte en de urgentie van deze transitie is groot. Vanuit de directie zal Anke meebouwen aan een samenleving waarin digitalisering optimaal bijdraagt aan economische en maatschappelijke kansen voor iedereen. Anke gaat leiding geven aan het cluster Frequentiebeleid. Door het uitgeven en verdelen van frequenties, onder andere  via veilingen, worden mobiele communicatie (4G, 5G, telefonie, internet), televisie en radio mogelijk gemaakt.

Anke is momenteel programmamanager bij de POOL van EZK en Landbouw Natuur en Visserij. Eerder werkte ze voor VNO-NCW in Brussel en vervulde daarna diverse functies bij EZK, onder andere clusterleider bij de voormalige directie Telecommarkten en programmamanager Samen in Beleid. Ze studeerde Internationale Organisaties en Internationale Betrekkingen aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Jos De Groot, directeur Digitale Economie: “Met Anke keert een oude bekende terug in het telecom- en internet domein van EZK. De directie Digitale Economie gaat ongetwijfeld profiteren van haar brede ervaring, zowel op inhoudelijk als organisatorisch vlak. Haar naar buiten gerichte aanpak van beleidsvraagstukken past bovendien goed bij de werkwijze binnen de directie!”

Anke Sikkema: “Met veel enthousiasme ga ik aan de slag bij de directie Digitale Economie. Een groeiend team dat zich inzet voor de kansen en vraagstukken van de digitale transitie. Frequentiebeleid is onmisbaar voor draadloze communicatie. Ik kijk ernaar uit dit beleid samen met collega’s en stakeholders verder te ontwikkelen.”

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door directoraat-generaal Algemene Bestuursdienst en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.